Vragen gesteld door dagblad De Limburger
Antwoorden gegeven door het Simplisties Verbond
‘Waarom heet Den Uyl ineens Joop en blijft Andriessen Andriessen?’
Omdat Andriessen zijn haar föhnt. Kale mannen of halverwege op weg daarnaar, worden sneller bij de voornaam genoemd: de relatie tussen uiterlijke kwetsbaarheid en tutoyement is een zeer onderhavige, naar gelang de mening van het Simplisties Verbond. Oudere lezers denken, voor het gemak dient de mens, hier even aan Bertus de Harder. Kaalheid komt procentualiter hoger voor bij mannen die Bert, Joop en Toon heten.
‘Zal Drees jr, altijd junior blijven?’
Laten wij het elkaar helpen hopen. Stel men voor dat Heer Drees zelf een junior zou afleveren: valt de wormstekige appel wéér verder van de prachtige oude stam.
‘chuilt de Sterke Man die wij behoeven, niet al in ons?’
Het Simplisties Verbond is hartelijk hopende dat u inderdaad IN en niet ONDER ons bedoelt met uw vraag. Tuurlijk schuilt in elke heer een sterke man. Het Verbond hoopt in een ieder zijn eigen sterke man naar buiten te kunnen halen, teneinders het geroep om een sterke man ònder, dus buiten ons, meedogenloos te verstommen.
‘Wat vindt het Simplisties Verbond van belastingen?’
Over Belastingen heeft het Simplisties Verbond slechts één pijl op haar boog van zijn hart. Het Verbond pleit voor een positief simplisties belastingformulier, slechts de punten A, B en C bestaande
A. | wat heeft u het afgelopen jaar verdiend? |
b. | wat heeft u daar nog van over? |
c. | gireer dit. |
‘Wat, als Arie Groenevelt Marx en Engels gaat Iezen?’
Relevanter lijkt het Simplisties Verbond uw vraag wat er zou gebeuren indieniter heer Boven, Heer Veen en Heer Sickinghe Marx en Engels gaan aan het lezen zetten. Hoeweliter: Niets, luidt ook hier dezelfde mening onderzijdelings.
‘Valt 't onder het streven van het Simplisties Verbond om één dag per jaar alle stencilmachines stil te leggen?’
Neen. Het valt onder het streven van het Simplisties Verbond om alle stencilmachines maximaliter één dag per sjaars áán te zetten.
‘Moet een scheidsrechter niet hoognodig ook de doelpalen kunnen verwijderen?’
Het Simplisties Verbond heeft ten aanzicht van de scheidsrechter de hoognodige achting dat hij zichzelf voor eeuwigheid buiten het voetbalveld moet zenden. Een wedstrijd in het voetballen kan het opperst en het best worden geleid door een kwartet cameraas (Video!) en achter de monitoren zit Heer Emmenes. Die geeft zijn beslissingen fluistergewijs door aan de stadionomroepster, waarna de omroepster de scheidsrechtspraak omroept. Daar durft geen Kromme zich tegen de amanderen.
‘Hoe groot wordt tenslotte het aantal cups waarom de clubs zullen strijden?’
Het Simplisties Verbond adviseert het aantal cups gelijk te stellen aan het totaal getal der wedstrijden binnen het betaalde verband van het voetbal: elke competitiewedstrijd dient te draaien om de inzet van een Cup.
‘Straks hebben we, dankzij de arbeidsverkorting, nog maar een uur per dag waarop we niet slapen? Wat doen we met dat uur?’
Ons bed te luchten leggen.
‘Is er een alternatief voor de kerstkrans?’
De Theekrans en de Naaikrans kunnen gemakschoots door de alternatieve beugel, maar hier moet nog een passende doos voor worden ontwikkeld. In de ondertussentijd verdient de moeite waard de overweging teneinde de Kerstkrans te ontmantelen zodat slechts de Spijs aan overblijfsel resteert. De Direkteur die op de vrijdagmiddag voor Kerst, gekleed in rijbroek staande in de hal van zijn bedrijf, de langs zijn vrouw en hijzelf defilerende arbeiders een hand geeft met achterlating van die kwak spijs in de gegroefde rechterknuist van zijn medewerkers, wordt voorlopig goedgekeurd door het Simplisties Verbond.
‘Hoe ziet de kerstboom er uit in het jaar 1999?’
De Kerstboom in het jaar 1999 zal er niet uitzien, mitsgading Koningin Beatrix in 1998 zal toegeven dat Kerstmis vieren niet langer zin heeft in deze wereld. De weinigen die hun halzen starren en tochdanks een boompje plaatsen, zullen dit in 1999 betrekken van de firma Tomado.
‘Als we op elkanders schouders gaan staan, kunnen we dan simplisties gezien, de hemel bereiken?’
Ja. Allemaal. Behalve de bovenste onzer. Wanneer wij voor de gemakshelft uitgaan van de optimistiek dat men zijn hemel kan verdienen door elkanders lasten te gedragen, dan wordt het duidelijk dat in het voorkomend geval van uw mensenlijke toren de onderste mens als eerste in de hemel arrivé zal zijn.