Minnepligt, ten toon gesteld in de vrijagie van Diana en Flandre; een van de waardigste stukjes uit de onwaardeerlijke Astrea, Amst. 1625. 12o.
Minnekunde, ofte de Philosophie der Liefde, uit het Fransch vertaald, Amst. 1628. 12o.
De verduijtste Cid, blyeind treurspel, Amst. 1641. 12o.; ald. 1662. kl. 8o.; na dien tijd nog vijfmaal herdrukt.
De ongestadige Hylas, de veranderlijcke Stella, de lichtveerdige Pamphilus, 3e druk, Amst. 1670. 12o.
De eerste druk der Batavische Arcadia van Johan van Heemskerk verscheen onder den titel van: Inleijdinghe tot het ontwerp van eene Batavische Arcadia, Amst. 1637. 12o.
Deze druk komt hoogst zeldzaam voor. Hij verscheen zonder naam des schrijvers en is slechts eene schets van het werk dat later volgen zou; doch bevat echter nog meer dan de volgende drukken, want aan het slot komt voor eene Minneklachte, die 11 bladzijden beslaat en in de volgende niet gevonden wordt.
De tweede druk zag in 1647 het licht, onder den titel van:
Batavische Arcadia, waer in, onder 't Loofwerck van Liefkooserijtjes, gehandelt werdt van den oorspronck van 't oud Batavien, Vrijheidt der Bataviërs, Vrije Zee, Zeevonden, Vinders van verburgen schatten, Verbeurt-maecken van Goederen, Vyt perssen der waerheydt door pijnigen, Onheyl van der lanckwyligheydt der Rechtsplegingen, en andere diergelycke ernstige saken meer, Amst. 1647. 12o.
Ook deze tweede druk, misschien even zeldzaam als de eerste, verscheen zonder naam van den schrijver, maar met een ‘narede van den uytghever’ geteekend C.v.B., waarvoor thans Caspar van Baerle gehouden wordt, die echter niet de vertaler kan zijn der Latijnsche aanteekeningen, die in het Nederduitsch vertaald voorkomen in den derden druk, die met des schrijvers naam verscheen te Amsterdam, in 1657, mede in 12o., zonder de narede. Ook deze druk komt zeldzaam voor en moet in typographische waarde voor den tweeden onderdoen.
De vierde druk zag in 1662 te Amsterdam in kl. 8o. het licht, vermeerderd, verbeterd en met den naam des schrijvers voorzien. Het jaartal der bijgevoegde privilegie is 1663, terwijl op den titel staat 1662. De boven vermelde narede volgt onmiddellijk op de voorrede, doch is ongeteekend.
De vijfde druk, mede in kl. 8o., weinig verschillende van den vierde, verscheen te Amsterdam in 1678.
In 1707 volgens de titelplaat, in 1708 volgens den titel verscheen te Amsterdam een zesde druk ‘door een voornaam