bruno de wachter (1972) woont in Brussel en maakte al verschillende reizen door Noord- en Zuid-Amerika. Berichtte over de financiële crisis in Argentinië in het weekblad Knack en op Radio 1.
iannis goerlandt (1980) studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Gent en de Universität Rostock en is Master in American Studies (UA/UGent/VUB). Is als doctoraatsbursaal van het Bijzonder Onderzoeksfonds verbonden aan de vakgroep Duits (Universiteit Gent). Werkt aan een proefschrift over de rol van representaties van ‘het andere land’ in het werk van Arno Schmidt.
euf lindeboom (1947), woont en werkt in Den Haag. Ze was danseres, lerares, volgde daarna de kunstacademie Minerva te Groningen. Werkt sinds 1991 als beeldend kunstenaar. Tot nu toe verschenen twee publicaties met haar beeldend werk: in 1993 emblemata Domestica, een samenwerkingsproject met zeven dichters, in 2004 Kill your darlings. Nooit! - een vogelboek. ‘Jagend op niets anders’ is haar debuut als dichteres.
jeroen mettes (1978) is met ingang van dit nummer redacteur van yang en verbonden aan de opleiding Literatuurwetenschap van de Universiteit Leiden.
jean-luc nancy (1940), emeritus aan de Université Marc Bloch (Straatsburg), is één van de meest toonaangevende Franse filosofen van de laatste jaren. Zijn zeer omvangrijke oeuvre heeft zich altijd gedeeld tussen een sociale en politieke (La communauté désoeuvrée, Etre singulier pluriel, La création du monde ou la mondialisation...) en een kunst- en cultuurfilosofische zijde (Les Muses, Le regard du portrait, L'évidence du film, La déclosion. Déconstruction du christianisme I...). De hier vertaalde tekst is een uitvloeisel van een discussie met Maurice Blanchot over het gemeenschapsbegrip.
nick j. swarth (1959) is dichter, publicist, performer en illustrator. Vers van de pers (en dvd-brander): de napalmsessies (Uitgeverij IJzer). Poëzie in woord, beeld en geluid op schijf en papier i.s.m. saxofonist Tobias Delius, draaitafelwentelaar Steve Noble en beeldend kunstenaar Simon Heijdens. In 2004 ging de muziektheatervoorstelling Ich war die Krawatte von Prinz Claus in première, naar Swarths gelijknamige libretto. Nick Swarth is deze jaargang yangs writer-in- residence geweest. Zie ook www.swarth.nl.
dirk van hulle (1966) doceert Engelstalige literatuur aan de Universiteit Antwerpen en bereidt een editie van Samuel Becketts late werk voor. In 2004 verschenen Textual Awareness (Ann Arbor: University of Michigan Press) en Joyce and Beckett, Discovering Dante (Dublin: NLI).
wouter verbeylen (1974) is als redacteur verbonden aan de K.U. Leuven. Voor yang vertaalde hij eerder al werk van o.m. Pynchon, George Saunders en Luc Sante.
william t. vollmann (1959) zie de review van Arie Altena op pagina 543.