personalia
Geert Buelens (1971) is redacteur van yang en doceert Literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen. Ook in zijn boek Van Ostaijen tot heden. Zijn invloed op de Vlaamse poëzie (2001) besteedt hij veel aandacht aan de Vlaamse Beweging, maar de rol van de wielrennerij blijft daar schromelijk onderbelicht. Voorjaar 2002 verschijnt bij Meulenhoff zijn poëziedebuut Het is.
Sophie De Schaepdrijver (1961) publiceerde o.a. De Groote Oorlog: het Koninkrijk België tijdens de Eerste Wereldoorlog (Atlas, 1997). Een Franse en Engelse versie van dit boek zijn in voorbereiding. Is momenteel Associate Professor of Modern European History aan The Pennsylvania State University, USA.
Bjarne Donderdag (1973) werkt als biochemicus in een Noord-Frans bedrijf. Publiceerde o.a. in De Brakke Hond, NVT & Gierik.
Georges Eekhoud (Antwerpen 1854 - Brussel 1927) was een Franstalige anarchistische estheet, een sentimentele realist met een groot hart voor Vlaanderen en eerlijke Vlaamse jongens in spannende ribfluwelen broeken. Op de plaats van zijn geboortehuis aan de Eiermarkt staat thans de Boerentoren. De Antwerpse Fnac in dat gebouw biedt echter geen van zijn boeken te koop aan. Gelukkig zijn er nog bibliotheken.
Rokus Hofstede (1959) woont en werkt in Brussel, waar hij zopas vader werd van Jan. Onlangs verscheen zijn vertaling van Pierre Michons Roemloze levens. Werkt momenteel aan vertalingen van Roland Barthes, Georges Perec en Clement Pansaers. Schrijft over Franse literatuur in de Volkskrant.
Piet Joostens (1972) is auteur en redacteur van yang. Hij woont in Brussel, spreekt overdag voornamelijk Frans maar schrijft's nachts het allerliefst Zuid-Nederlands met een licht Brabantse tongval.
Marc Kregting (1965) publiceerde De gezel, Kopstem/Stopnaald, De Capo en Hakkel je, hakkel je.
C.C. Krijgelmans (1934) publiceerde Messiah (1961), Homunculi (1967) en Spaanse Vlieg!. Woont tegenwoordig in Taiwan.
Inger Leemans (1971) werkt aan de afronding van haar proefschrift over 17de eeuwe Nederlandse pornografische romans. Editeerde in 2000 voor uitgeverij IJzer in Utrecht De doorluchtige daden van Jan Stront (1696) en in 1999 voor uitgeverij Astrea in Leiden D'Openhertige juffrouw of d'ondekte geveinsdheid (1680).