personalia
Donald Antrim (19??) schreef eerder al Elect Mr. Robinson for a Better World en The Hundred Brothers. Zijn laatste boek, The Verificationist, bevat opnieuw personages die het niet kunnen laten om de realiteit te doen verdwijnen in beleefde conversatie, vervolgens dat beseffen en dat besef ook nog eens met zoveel woorden uitspreken. Zijn romans bestaan uit één massieve brok tekst, zonder hoofdstukken of pagina-onderbrekingen, omdat de lezer, volgens Antrim zelf, anders al te snel zou gaan inzien ‘hoe gebrekkig en onwaarschijnlijk het allemaal is’. Hij is een van de schijnbaar tientallen Amerikaanse auteurs die vergeleken worden met Barthelme, Pynchon en Coover.
Inge Arteel (1969) werkt aan de VUB aan een proefschrift over het proza van Friederike Mayröcker. Van die laatste vertaalde ze onlangs samen met Dirk Van Hulle de Magisch Bladwerk, een bloemlezing uit haar korte proza.
Erik Bindervoet (1962) Redacteur van Platforum sinds 1982. Werkt met Robbert-Jan Henkes samen aan nummer 150 van dat tijdschrift, de vertaling van Finnegans Wake, die volgend jaar verschijnt. Publiceerde eerder o.a. De saaiste jongen ter wereld en De schilderen zijn model. Aap verschijnt dit najaar bij uitgeverij De Harmonie.
Pieter De Buysser (1972) is de knecht van Lampe.
J.H. de Roder (1958) schrijft vooral over moderne literatuur in o.a. Raster, Armada, Parmentier, yang en Standaard der Letteren. Oktober van dit jaar verschijnt bij Vantilt zijn eerste essaybundel Het onbehagen in de literatuur.
Kurt Devrese is werkzaam in/met diverse media. Publicatie: bamboe -15 adaptaties van klassiek chinees dichtwerk (Alligator, 1997). Vertaalde van Eliot Weinberger 3 stukken over poëzie (Alligator, 1999) en een aantal essays voor Obscuur (2000/18).
Gert Morreel werkt op het Joyce-centrum aan de UIA. Tussendoor schrijft hij recensies voor Tijdcultuur, maakt hij af en toe vertalingen en werkt hij verder aan zijn doctoraatsthesis, Synthetic Dreams: The Politics and poetics of Encyclopedism.
Filip Rogiers (1966) Journalist bij De Morgen (1994-1998) en Knack (1998-). Publicaties: Monologen met Jozef Deleu (Kritak, 1993), interviewboek, en Het Orkest van de Wetstraat (Van Halewijck, 1997), essay-reportages over de impact van de Witte Mars op de Belgische politiek.
Wim Van Boxtel (1947) woont en werkt in Nijmegen. Publiceerde eerder in de Gelderse uitgave Keer dan het getij en schrijf. Debuteert met Kalfspel op Vlaamse bodem.