En verder:
De leden van de Nederlandse Lezerskring/Boek en Plaat krijgen bij aanschaf van twee artikelen uit het pakket van de club gratis een boekje met een verhaal van Maarten 't Hart: De nagapers, een boekje van 47 pagina's met een omslagtekening van Peter van Straaten. Het verhaal behoort duidelijk tot het recente werk van 't Hart, gezien de sociale satire die hij er in bedrijft. De hoofdpersoon heeft als student de taak een lezing te houden ter gelegenheid van de zogenoemde 26 novemberviering: op verschillende plaatsen in het land worden lezingen gehouden vanwege het feit dat op die datum professor Cleveringa zijn beroemde redevoering in Leiden hield, wat tot gevolg had dat de Leidse Universiteit door de Duitsers gesloten werd. De spreker wordt door 't Hart in een positie gebracht dat degenen die aanwezig zullen zijn bij de lezing hem niet voor de spreker aanzien en hem beledigende dingen toevoegen; daarna komen de aanwezigen aan de beurt, die allemaal de meest banale praatjes in de mond krijgen die niets van hun sociale status heel laten: een jurist maakt zijn vrouw belachelijk, de een maakt de ander zwart. 't Hart strooit met conversatie cliché's.
Het heeft wel heel lang geduurd voor er een nieuw nummer verscheen van het tijdschrift voor tekeningen en wat tekst De Kunstliefhebber, samengesteld en uitgegeven door Karel Meijers en Pieter Hermanides. Het nieuwe nummer (15) is geheel gewijd aan de krokodil, een dier dat kennelijk geen verborgen leven leidt, want het duikt op allerlei plaatsen op: in advertenties, strips, verhalen, emblemen, rare advertenties. In dit nummer staat een tekening van een dubbele pagina waarin Hermanides de kunstgeschiedenis in verband brengt met de krokodil, ook een interview met Fred Buurman, de krokodillenoppasser (al 25 jaar) van Artis door Yvonne Kroonenberg. Hij doet vele onthullingen. Er staan voorts talloze tekeningen in die met krokodillen van doen hebben van Franka van der Loo, Frits M. Woudstra, Paul Husner, Karel Meijers, Jos van Ravenstein, Karin van Elderen, Aart Clerkx, Wendela Gevers Deynoot, Thomas Koolhaas, Wim Copier, Pieke Stuvel. De kunstliefhebber kost f 10, - en beslaat 50 pagina's (Banstraat 60, Amsterdam, giro 4719095).
Vorig jaar werd de Engelse boekenwereld opgeschrikt door het verschijnen van een onooglijk boekwerkje dat de auteur in eigen beheer had uitgegeven. Het betrof Driff's Guide to All The Second Hand & Antiquarian Bookshops in Britain, vervaardigd door Driffield himself. Het schokkende was dat Driffield niet alleen in zijn beschrijving van de boekwinkels vermeldde waarin ze waren gespecialiseerd, maar ook opmerkingen maakte over de mate van vriendelijkheid en behulpzaamheid die er heerste. Inmiddels is deel twee verschenen, maar dat is niet alles: de horzel van het Engelse boekwezen is ook een eigen tijdschrift begonnen: Driff's, The Antiquarian & Second Hand Book Fortnightly waar nu 7 nummers van zijn verschenen. Driffield is niet van karakter veranderd, want het is een tijdschrift met de absurdste rubrieken en artikelen. Afgezien van roddels over de Londense boekenwereld - waarin hij zichzelf min of meer beschouwt als een ongewenste gast - bevat het tijdschrift een serieuze veilingagenda, veilingresultaten, veel gekke advertenties, brieven, nieuw geopende winkels, de memoires van bepaalde boeken (zoals van een aan zijn moeder opgedragen boek van Isherwood), bijzondere boeken over vogels, lijsten van door Driffield gezochte boeken, nep-omslagen. In nummer 4 staat Driff's gids voor de Londense boekhandels met toelichtingen als ‘Penguins surprisingly cheap’, of ‘They always seem slightly surprised when anyone comes in’. Driffield heeft ook zelf een tweedehandsboekwinkel (14 Charing Cross Road) en noemt zich ‘A dealer in books, Any & All, but especially The Bizarre, The Strange, The Odd, The Different’. Driff's wordt in een aantal boekhandels verkocht in Londen, een jaarabonnement (26 nummers) kost £20; addres: BCM Driffield, Londen WC1 3XXX (‘This is the full adress’), tel. 09-14045011.