En verder:
Begin oktober heeft Peter Sloterdijk bij zijn uitgever Suhrkamp het driehonderdvijftig pagina's tellende manuscript ingeleverd voor zijn nieuwe roman, de in de achttiende eeuw spelende filosofische roman Der Zauberbaum. Het boek zal in januari of februari verschijnen. Bij dezelfde uitgeverij zal dan al het boekje verschenen zijn met reacties op Sloterdijks nu ook in Nederlandse vertaling verschenen filosofische werk De kritiek van de cynische rede.
In de geest van de Bescheurkalender van Van Kooten en De Bie heeft bij uitgeverij Meulenhoff Hans Warren een Dagkalender van de Nederlandse poëzie voor 1985 gemaakt. De 365 gedichten kosten f 19,50.
Bij Edition Marzona in Düsseldorf is eindelijk een boek verschenen waar menigeen naar heeft uitgekeken: het boek over de typografie, het drukwerk en de reclame van de Bauhauskunstenaars. Bauhaus, Drucksachen, Typografie, Reklame, samengesteld door Gerd Fleischmann, bevat talloze afbeeldingen, brieven en teksten van en over de principes van L. Mohly-Nagy, Herbert Bayer, Josef Albers en anderen. Het boek wordt geïmporteerd door Idea Books in Amsterdam.
De Engelse uitgever Secker and Warburg werkte samen met de Nederlandse uitgeverij De Arbeiderspers voor een monumentale facsimileuitgave van het handschrift, het typoscript en de aantekeningen van George Orwells Nineteen Eighty-Four. Het boek kost f145, -.
In Vestdijk op krantenpapier publiceert Jean Brüll een zo volledig mogelijke bibliografie van Vestdijks publicaties in dag- en weekbladen. Hij schreef voor kortere of langere tijd in het Algemeen Handelsblad, De Groene Amsterdammer, de Nieuwe Rotterdamsche Courant, Het Parool en Het Vaderland. Op grond van deze inventaris acht Brüll het nu tijd om een aanvang te maken met de uitgave van Vestdijks Verspreide of Verzamelde Essays. De bibliografie verscheen bij Reflex, 110 p., f27,50.
Dat Vincent Vere, het andere illustere personage in Louis Couperus' roman Eline Vere een scabreuse geest heeft blijkt uit het gebruik dat F.L. Bastet ervan heeft gemaakt voor zijn geheel uit zijn eigen duim gezogen Fin de Siècle Alfabet dat in een bibliofiele uitgave is verschenen bij Kwadraat. Dit is de letter V: ‘Eline Vere in 't Vaticaan/dwaalt rond gelijk een blinde non./Zij klampt een dito Fräulein aan:/wo ist die groep Laokoön?/Klein' Ahnung, zegt dit wicht amorf./Wir sind ja Gruppe Düsseldorf.’ (f 12,50)