te paard (XVI; verminkt); H. Nicolaas (XVIII); vrouwelijke heilige (XVI?; beschadigd); Madonna (XVIII A).
Zilverwerk: miskelk Lodewijk XV; dubbel H. Oliebusje (1648); enkelvoudig H. Oliebusje (1648) met gothiseerend dakvormig deksel.
Drie paar gegoten koperen drievoetkandelaars met getorsten baluster (XVII B); één paar dito geprofileerde (XVII B); koperen waschbakje met spiegelblad (XVII).
Twee tinnen collecteschalen (XVII?, één met wapen).
Twee klokken, waarvan één gegoten in 1494 en één in 1506.
Op het kerkhof: grafkruisen van 1632 en 1637(?).
2. De ned. herv. kerk is een eenbeukig, halfrondgesloten baksteenen gebouw (1685) met topgevel en een leien dak; rondboogvensters; de muren uitwendig versierd met Ionische pilasters, waarop een doorloopend (geschonden) hoofdgestel; het fries boven de pilasters gebombeerd. Ingang ter zijde, door een hardsteenen rondboogdeur met het jaartal 1685. De wanden thans gewit, de eindgevel gecement. Schilderachtig zeshoekig noktorentje met klokvormigen helm en spits met haan. De kerk bezit:
Kerkbank (1683).
Hardsteenen grafsteen van Johannes Bussy (1694).
Zilveren Avondmaalsbeker (1732); tinnen schenkkan (XVII d).
3. De kapel van O.L. Vrouw is een open achthoekig bedehuisje (XVIII?) van baksteen; flauw kloosterkoepelgewelf; nieuw dak met versmalde spits. Uitwendig in de zijvlakken zeven nisjes (voorheen met voorstellingen van de zeven smarten); vooraan twee pijlers met overblijfselen van een houten portaaldak.
4. In een wegkapelletje: een klein Kruisbeeld (± 1700).
f. Het z.g. schippershuis (XVII), volgens overlevering gesticht voor ouden van dagen, de zijgevels met mergellagen versierd, heeft aan de straatzijde een (thans vier vensters)