varie); Kruisbeeldje op voet, Lodewijk XV; H. Catharina (XVI); twee adoranten (XVIII).
Achtarmig koperen kaarsenkroontje (XVIII?)
Zilverwerk: stralenmonstrans (± 1800); ciborie (1786); miskelk (1765).
Koperwerk: vier paar gegoten drievoetskandelaars (XVII B); drie paar gedreven drievoets (XIX A); een paar dubbele slangarmpjes (XVIII B?); achttien eenvoudige wandarmpjes (XIX a); vaandelkruis (XVIII) op een stok.
Een paar tinnen kandelaars (XIX a?).
Klok, in 1819 gegoten door Clément Drouot en Etienne Regnaud.
Credenstafel laat Lodewijk XVI (XIX a). Houten lezenaartje (XVIII?). Collectebakje (XIX a); lage eikenhouten kast (XVII) met paneeldeurtjes.
Op het kerkhof een elftal steenen grafkruisen (1611-1758).
2. De kluis, gesticht in 1690, opgetrokken van mergel, bestaat uit een kapel en een belendende woning van twee zeer eenvoudige vertrekjes, met aansluitende omheining en poortje. De kapel (H. Leonardus) heeft een klein rechthoekig schip (1715) en een smaller en lager vierkant koor (1690?) met een inwendig halfronde, uitwendig met drie vlakken gesloten absis. Voorgevel met trapjestop en een rondboog-deurtje, waarboven een afgesleten gevelsteen met mandorla; op het leien dak van het schip een vierkant klokkespitsje. Inwendig: een achtergalerijtje (oud?); gestucadoord tongewelf. In den zijmuur der woning een (verplaatste) gedenksteen met wapen en het jaartal 1690; gedenksteentjes van kluizenaars (1706 en 1750). In de kapel bewaard: een houten Kruisbeeld (± 1500).
g 1. Het landhuis oost (XIX b) heeft ouder overblijfselen in de dienstgebouwen: de westelijke vleugel (gedeeltelijk XVIII c, op een windvaan: 1757) sluit bij het hoofdge-