Schilderijen: Feestmaal van Herodes (XVII a, paneel, school van Fr. Francken); Tobias (midden-XVII, doek); H. Familie met den H. Johannes (1699, doek door Ph. Coclers). Prenten: De veertien staties in litho (XIX A).
Zilverwerk: miskelk (XVII B); miskelk (XIX a); hostiedoosje (1702).
Koperen kandelaars: twee paar kleine gegoten, geprofileerde (XVI); een paar (XVI A); een paar drievoets en een eenling (XVII B).
Credenstafel Lodewijk XV met kalksteenen blad; dito met houten blad.
Klok, in 1830 gegoten door de gebroeders Gaulard en hun neef.
Op het kerkhof steenen kruisen (XVI, 1637, 1651 en 1653).
g 1. Het kasteel oud-valkenberg of genhoes, midden in een vijver gelegen en over een bogenbrug toegankelijk, bestaat uit twee in den vorm van een winkelhaak geplaatste vleugels met een op den buitenhoek bijna geheel vrijstaanden vierkanten toren, die vertrekken bevat en bekroond is door een achthoekig ingesnoerde, in een knop uitloopende, houten, met leien bekleede spits (op de windvaan: 1620). De eene vleugel (waarvan het uiterste deel XV of XVI, het overige XVI A) is twee verdiepingen hoog, van mergelsteen gebouwd, met laat-gothische kroonlijst van driepasboogjes op kraagsteentjes en met smalle, vroeger door tusschendorpels in tweeën gedeelde, vensters; de een verdieping hoogere hoektoren (XV en XVI), eveneens van mergelsteen, heeft kroonlijst en vensters als voren: de andere vleugel (midden-XVIII), slechts één verdieping hoog en met mansardekap is van baksteen met hardsteenen hoekblokken, pilasters, vensteromramingen en hoofdgestel en bevat de sierlijke ingangspoort, waarboven een monumentaal dakvensterfront met gebogen fronton, waarin een