oorspronkelijk hoog boven den begane-grond aanwezige spitsbogige gewelf thans uitgebroken. De kerk bezit: Eiken preekstoel (XVII).
Koperen lezenaar (1743) en doopbekkenhouder.
Twee tinnen Avondmaalsbekers (XVIII B) op versierden voet.
Grafzerk (1669 en 1682) voor jhr. Corn. van Grevenbroeck en zijn vrouw en kinderen. Onder den vloer liggen eenige zerken: een (1563, priesterzerk) en een (1616), een (1800) met wapens-Martini en -Buys.
Twee klokken, waarvan een in 1806 door Henricus Petit en een in 1822 door Petit en Fritsen gegoten.
Een eiken oxaal (± 1500) met dubbele koof, arkel in het midden, borstwering met Tudorboogpaneelen, afkomstig uit deze kerk, is nu in het Rijksmuseum te Amsterdam.
2. Het klooster der zusters van het gezelschap jezus maria jozef bezit:
Zilveren ciborie (XVI).
g 1. Het, nog gedeeltelijk door grachten omgeven, kasteel zwijnsbergen, in 1817 (blijkens een gedenksteen) verbouwd, bestaat uit een langwerpig hoofdgebouw, met trapgevels (XVII A) op de smalle zijden; tegen den achtergevel een loodrecht hierop gerichten vleugel, waarnaast een met insnijdende daken gedekte partij; en eenen zeskanten met hoekblokken en nissen verlevendigden toren (XVI) op den hoek van het hoofdgebouw. Bouwhoeve tegen den toren. Inwendig: keldergewelven (XVI), drie kamers met stucplafonds, gesneden dubbele deuren, schoorsteenen, waarvan een met stucrelief: Hercules (alles XIXa), gesneden gangbank (XVIIIb), afkomstig uit het kasteel Zuidewijn. In den toren een klok (XVIIIc).
Een zandsteenen wapensteen (XVId) met het wapen-