één pijler en één kolom aan elke zijde. Gestucadoorde zoldering. De kerk bezit:
Composiet hoofdaltaar (XVII a) van eikenhout, gemarmerd, afkomstig uit de abdij Godsdal in de provincie Luik. Tabernakel veranderd en van moderne deur voorzien. Altaarstuk: Maria Boodschap (± 1700, doek, onder Antwerpschen invloed).
Twee zijaltaren (XVIII a) van eikenhout, eveneens afkomstig uit de abdij Godsdal, met vergulde composietkolommen en doorbroken hoofdgestel, waarboven het wapen van den abt Jean Dubois van Godsdal (1711-1749). Het rechter altaarstuk stelt den H. Blasius voor, die een kind opwekt uit den dood, het linker (gem.: G. Lamine, 1719) den H. Bernardus, aan wien Maria met het kind Jezus verschijnt. Op beide doeken is het wapen van den abt Dubois geschilderd.
Twee eiken biechtstoelen (1844).
Doopvont (XV, gerestaureerd) van Naamsche steen: achthoekige kuip met vier koppen. Een oudere vont van Naamsche steen, eene eenvoudige ronde kuip zonder eenig profiel noch ornament, ligt op de binnenplaats der pastorie.
Eenige grafzerken van Naamsche steen met opschriften. De oudste is van een pastoor uit 1521, de jongste uit 1840.
Houten beeld (XV B, polychromie nieuw) van den H. Johannes den Dooper.
Houten beeld (XVI A, polychromie nieuw) van de H. Agnes.
Houten beeld van een H. bisschop (Augustinus? XVI A, polychromie nieuw).
Schilderijen: twee met het wapen van den abt Nicolaas Delcour van Godsdal (1778-1790), resp. voorstellend een engel, die een kind den hemel wijst, en een engel bij een stervende. Verder: verschijning van Maria aan H. Dominicus, H. Catharina, een H. paus biddend (XVIII A), een