Piscina (XV a).
Houten Nood Gods (XVI b).
Eiken kruisbeeld (XV c).
Geschilderd drieluik (± 1525, Antwerpsche school, in 1923 gerestaureerd door C.B. van Bohemen) voorstellend, in het middengedeelte, de aanbidding der wijzen, en op de vleugels de aanbidding der herders en de opdracht in den tempel; op de buitenzijden de boodschap aan Maria. Fraaie lijst (XVI b) met renaissance-ornament.
Dertien schilderijen, waaronder twaalf staties (1847, door Otto de Boer).
In de sacristie een schilderij (XVI d) voorstellend Christus aan het kruis, met Johannes en Maria Magdalena; en een (Hollandsche school, trant van H. Heerschop) voorstellend Jahel en Sisara (Richteren 4:17).
Verguld zilveren monstrans (midden-XV), in torenvorm. Westfaalsch werk.
Verguld zilveren reliekhoofd (1438), borstbeeld van een bisschop met den staf in de hand, den schedel bevattend van den H. Plechelmus.
Verguld zilveren miskelk (1455); dergelijke kelk (XV), op voet (XIV); en nog een kelk (XVIII).
Drie klokken, waarvan de groote in 1493 gegoten door Gerrit van Wou, een kleine in 1530 gegoten; en de nieuwe Plechelmusklok, in 1896 gegoten van de spijs der oude Plechelmusklok (1513) en der H. Annaklok (1611).
Twee gesneden eiken groepen (± 1500), voorstellend de H. Anna en Maria met het kind, vermoedelijk uit deze kerk afkomstig, zijn thans in het Aartsbisschoppelijk Museum te Utrecht.
g 1. Boterstraat 9. Houten bovengevel. Deurboog, waarin een spreuk is gesneden.
2. Marktstraat 10. Gepleisterde gevel (± 1640) met groote