Voor het interview sprak de redactie met iemand die gewoon is zich in het theater te begeven. Theatermaker en auteur Rebekka de Wit vertelt onder andere over haar werk, zowel in het literaire veld als de toneelwereld, en over haar activisme, waar ze ook op De Correspondent over schrijft. Ze zoekt herkenning bij haar publiek door op andere manieren naar taal en betekenis te kijken. Zo'n zoektocht naar de connectie met het publiek wordt ook ondernomen in de ‘Nieuwe Buitelingen’, waar redacteur Niels Mulder tijdens het festival Nieuwe Types de Post-Truth fiction conference en een afwisselende afstudeervoorstelling bezocht.
De vaste rubrieken ‘Verstand van Zaken’ en ‘Stijlbreuk’ distantiëren zich van de theatrale titel en wel met een goede reden: ook de Vooys-redactie is het honderdjarig bestaan van De Stijl niet ontgaan. Literatuurwetenschapper Bram Ieven betoogt aan de hand van de poëzie van Theo Van Doesburg hoe de internationaal zeer invloedrijke beweging juist binnen de literatuurwetenschap (nog) te weinig aandacht gekregen heeft. Daarnaast componeerde dichter en hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde Geert Buelens een poëtisch tweeluik waarin hij met alle macht breekt met de regels van De Stijl. De ‘Stijlbreuk’ is hiervoor speciaal eenmalig omgedoopt tot ‘De Stijl-breuk’.
Verder passeren nog verschillende bijdragen de revue: zo breekt Xavier Roelens een lans voor het oeuvre van Johan Joos, zoekt schrijfster Marleen van Wesel naar poëzie op bestelbusjes en Finse menukaarten, en laten in vier recensies Ton Naaijkens, Brecht Deseure, Riet Schenkeveld-van der Dussen en Bram Lambrecht hun lezing van recent verschenen publicaties zien.
Al met al wordt het een uitbundige voorstelling die u zal meeslepen, boeien en vasthouden tot de laatste letter. Vergeet ook niet tijdens een zelfgekozen pauze een drankje te halen in de ‘voyer’. Zit u er al klaar voor? Het zaallicht wordt gedimd, de gordijnen schuiven open, het publiek wordt langzaam stil, en met het omslaan van deze pagina is de Vooys-voorstelling begonnen.