geen vertrouwen in het hele gebeuren en stond op het punt om alvast een advocaat in de arm te nemen voor het geval dat alles uit de hand zou lopen. En uiteindelijk? Geen stofwolk te zien natuurlijk, geen dagvaarding in de brievenbus, geen explosie in de abonnementscijfers, positief, noch negatief. Geen recensie kon eraf. Ik wist niet goed of ik opgelucht of teleurgesteld moest zijn.
Een versere wond is de ‘Tanghe-kwestie’ van vorig nummer. Hoewel elk nieuw redactielid honderd keer is gewezen op de blunder van enkele jaren geleden toen de naam van Anna Enquist foutief op de kaft verscheen, is een herhaling van dit pijnlijke incident ons niet bespaard gebleven. Toen we de gênante typfout ontdekten, was er al niets meer aan te doen. Zaak was nu om het zo netjes mogelijk op te lossen en ik denk dat we dat naar behoren hebben gedaan.
Nu we het toch over struikelblokken uit de Vooysgeschiedenis hebben, kunnen we de problemen die optreden bij het samenstellen van een jaarlijks themanummer ook wel even behandelen. Dit jaar was het thema ‘pulp’. De redactie had het hele jaar uitgekeken naar bijdragen die in dit nummer zouden passen, maar naarmate de deadline dichterbij kwam, werd de definitie van pulp steeds breder. Op een gegeven moment kon bijna elke bijdrage wel onder het kopje worden geplaatst. Toen we eindelijk een redelijk acceptabele omschrijving van ons