Zij publiceerde in ‘Schweizerische Musikzeitung’, ‘Revue musicale suisse’, ‘Mens en melodie’, ‘Musica’, ‘Le Vie del Mondo’, ‘Atlantis’ en ‘Musik und Gottesdienst’. Zij schreef tevens ‘Le Concerto Baroque’, een bijlage bij een cassette van Philips met diverse concerten, gespeeld door I Musici.
Zij werkte vaak mee aan radio-uitzendingen, o.m. Hilversum, Beromünster, Brussel, Parijs en Linz, in hoofdzaak over Nederlandse en Franse muziek uit de XVIIe en XVIIIe eeuwen, maar ook over Precolumbiaanse muziekinstrumenten (dit laatste ook voor de Wereldomroep - in het Spaans - en de televisie, in samenwerking met de chirurg-archeoloog Dr. H. Feriz). Zij stelde historische liedprogramma's samen en begeleidde deze.
Zij verzorgt reeds ca. tien jaar muziekkritiek voor de ‘Schweizerische Musikzeitung’ en de ‘Neue Zürcher Zeitung’ en hield talrijke lezingen, in vijf talen, voor studenten, volksuniversiteiten, e.d.m.
‘De liefde voor de muziek is een erfdeel van mijn grootmoeder, die als pianiste met alle grote orkesten in Europa en het New York Philharmonisch Orkest in Amerika optrad,’ schrijft Marguerite Falk ons.
‘Over het Belgische muziekleven ben ik goed geïnformeerd, daar ik regelmatig op de hoogte word gehouden. Dit heeft altijd mijn volste belangstelling. Ik ben blij op deze wijze contact te hebben met mijn geboorteland. Dat ik indertijd naar Holland ben gekomen, lag in hoofdzaak aan onze vriendenkring hier. Maar dat neemt niet weg, dat ik altijd de grootste belangstelling heb gehad voor de culturele aspecten van België, die belangwekkend zijn.’
Vermelden wij nog dat Marguerite Falk in 1960 eervol benoemd werd tot ‘Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres’ van Frankrijk.
Van Eeghenstraat, 59, Amsterdam, Nederland