Mengelmaren o.a. over ‘Ons Vlaanderen’ volksuitgave verschenen te Parijs in 1917-18. 11A en 11B, Slachtmaand: Sente Niclaeus ten Oestenbaren, strafbedevaart naar Bari, 1349-1550 (A. Viaene) - Muntewal (De Langhe) - Romaanse Westgevel en vroeggotiek zijkoor te Leisele, 16de E. (A. Deschrevel; geillustreerd) - Oostends brandreglement in 1822 (M. De Bruyne) - Vlaamse Jeruzalemvaarders in de Bourgondische tijd (A. Viaene) - Sterfhuis van Kan. Vrambout, Brugge 1510 (A. Viaene bestudeert de inventaris) - Taalaantekeningen, E (K. De Busschere) - Mengelmaren o.a. over het onderzoek der fundamenten van St.-Aldegondis, Zwevezele, door Dr. L. Devliegher; Dagboek e.a. van Warden Oom, door M. Vermeulen - De laatste drie historische uitgaven van Pro Civitate (L. Van Acker) - Ter Doest, de laatste abten en monniken in 1550-1580 (uitvoerige studie van Hervé Aneca) - Paardenfokkerij in het Brugse vrije 2de helft van 18de E. (Jos De Smet) - De generaliteit van de Gort- en Boekwijtmaalders te Brugge van de 16de tot de 18de E. (C. Devyt).
12, Wintermaand: Restauratie van St. Aldeg. te Zwevezele, 1753-72 (V. Arickx, over de archiefstukken) - Taalaantekeningen, F (K. De Busschere) - Leie en Leven in mijn vlastijd (J. Hugelier, vervolg) - Mengelmaren o.a. over Nationaal Biografisch Woordenboek (Schouteet), Windmolens in 1964 (C. Devyt) - Inhoudstafel van 65de Jrg. (dit jaar bracht Biekorf niet minder dan 416 blz.!)
1, Nieuwjaarmaand 1965: De wegen van Brugge naar Parijs volgens Brugse wegwijzer van 1400 (A. Viaene) - Wetenschappelijk onderzoek der Kartuizers omtrent hun Westvlaamse kloosters te Brugge en Nieuwpoort, 1887-1903 (A. Pil) - Oude keukenremedies (M. Cafmeyer) - Aftel- en kinderrijmpjes te Lombardsijde (J. Beun) - De eerste aardappelen in het Tieltse omstreeks 1685 (V. Arickx) - Taalaantekeningen, G (K. De Busschere) - Mengelmaren o.a. over de S. Stevinstichting van de VTB, 't Beertje 1965, Eerste uitgave van het Idioticon van De Bo, de zorg voor de oude sakrale kunst te Bielefeld (A. Viaene).
ᴕ Andermaal hebben wij een kleine bloemlezing samengesteld uit persknipsels en lezersbrieven in verband met vroegere verschenen nummers. Sommigen zullen zeggen: opnieuw niets anders dan loftrompetten, maar echt, er speelt er geen ééntje in mineur... Laten wij er dus voor zorgen, dat de lof niet naar het hoofd stijgt.
ᴕ Dagblad De Stem uit Nederland wijdde een uitgebreide bespreking aan ons Oorlogsnummer en de recensent, Willem van de Velden, besluit met te zeggen dat ‘West-Vlaanderen een tijdschrift blijft waar we in Nederland jaloers op kunnen zijn’.
ᴕ Een journalist uit Den Haag bericht in een brief enthousiast dat alle nummers van West-Vtaanderen van de laatste jaren in zijn boekenkast prijken. ‘Het is een bijzonder fraai en waardevol tijdschrift, dat in een behoefte voorziet’, schrijft hij. ‘Onder Nederlandse intellektuelen en kunstminnenden heb ik vaak over West-Vlaanderen gesproken en het daarbij ter inzage gegeven. Regelmatig heb ik het blad ook besproken in het Nederlands Onderwijsblad’. - Voegen wij hier aan toe, dat wij die vriendelijke mensen dankbaar zijn en dat de loftrompetten uit het noorden ons bijzonder plezieren.
ᴕ Uit Borgerhout schreef ons een geestdriftige nieuwe abonnee: ‘Ik weet niet wat ik in West-Vlaanderen het meest moet bewonderen: de rijke inhoud, de bijzonder bevoegde medewerkers of de frisse lay-out. Werkelijk, bij mijn weten is een dergelijke uitgave hier in Antwerpen niet te vinden. Voor dit alles van harte proficiat. Ik ben mij thans bewust van het vele dat mij op de dertien jaar dat West-Vlaanderen reeds bestaat, ontgaan is. Maar ja, soms liggen West-Vlaanderen en Antwerpen toch zo ver van elkaar nietwaar?’
ᴕ Vergeten wij ook niet een gulle, Westvlaamse stem, die het heeft over onze aflevering ‘Recente ontwikkeling van de industriële vormgeving’: