waartusschen de teekening van Emiel Petitol, uit Boitsfort, tot kenspreuk voerende: Als ik kan, bij eenparigheid werd bekroond. Rechters waren de heeren K. Verlat, J. De Braekeleer, J.L. Hasse, J.B. Michiels en Edm. Kennes.
- Er is te Antwerpen eene maatschappij gesticht, het Taalverbond geheeten, voor de beoefening van de fraaie letteren, de schoonheidsleer, het tooneel en de geschiedenis. Alle beoefenaars der Nederlandsche taal kunnen als leden aangenomen worden. De jaarlijksche bijdrage is vastgesteld op 10 fr. In de maatschappij zullen bijzondere afdeelingen worden gevormd voor taalkunde, fraaie letteren, kunstcritiek en schoonheidsleer, tooneel, geschiedenis, volkskunde enz. Het bestuur is samengesteld uit de heeren D. Sleeckx, voorzitter, M. Rooses, ondervoorzitter, P. de Mont, secretaris, F. Van Cuyck, schatbewaarder.
Brussel. Bij ministerieele beschikking van 20 Mei, is de regelingscommissie voor de tentoonstelling van schoone kunsten in 1887, uit de volgende heeren samengesteld: Balat, T. Baron, G. Biot, G. Bordiau, K. Buls, P.J. Clays, De Vriendt, A. De Tack, De Groot, Drion, K.A. Fraikin, F. Joris, Leclercq, X. Mellery, J.B. Michiels, E. Picard, J. Portaels, Pauli, J. Schadde, A. Thomas, F. Van Kuyck, F. Van der Haeghen, K. Verlat, E. Wauters, L. Wiener; Stienon, secretaris. De voor de tentoonstelling bestemde stukken moeten worden ingezonden aan de regelingscommissie der tentoonstelling van schoone kunsten, te Brussel, ten laatste op 1 Augustus. De kosten van het vervoer in België per staatsspoor, neemt de regeering voor hare rekening.
- Ter drukkerij van F. Hayez, Leuvenschestraat, is van de pers gekomen: Beknopte klimaatleer voor den liefhebber en den Belgischen landbouwer, door F. Folie, bestuurder van het koninklijk observatorium, een nuttig boekje, dat wij volgaarne aanbevelen.