Tentoonstelling van schoone kunsten te Brussel.
(Vervolg van blz. 201.)
Verdienstelijke borstbeelden waren ingezonden door J. Bertin, J.F. Bollinckx, A. Braekevelt, C. Brunin, E. Cantillon, A.P. Cattier, W. Charlier, J. De Rudder, Gadeyne, K.F. Geefs, J.M. Herain, G. Kasteleyn, N. Meuris, L. Robyn, L.P. Van Biesbroeck, A. Van den Kerckhove, K.J. Van Oemberg, A.J. Van Rasbourg, Th. Vinçotte en K. Wiener te Brussel; - A. Bolen, P. Braecke, van Leuven; - F. Van Havermaet, St.-Nicolaas; - L.J. Mast, B. Wante, Gent; - R. Fabri (Jonge visscher en Kinderborstbeeldje, beide in marmer); G. Geefs, A. Peeters, G. Leurs, E. Van der Linden, van Antwerpen; - L. Noppius, te Luik; - J. Godebsky, mej. Godebsky, A.G. Lanzirotti, Marquet de Vasselot, te Parijs; - Baron J. Greindl, te Lissabon; - E. Marsili, van Venetië.
In brons: A.L. Cambier, te Brussel, een voor het rijksmuseum bestemd borstbeeld van Jan van Bologne en een Kwadejongen.
W. Charlier: eene groep die een Tafereel uit den zondvloed voorstelt.
J. Courroit: het borstbeeld van wijlen den heer Lamberts, gouverneur van Oost-Vlaanderen en Limburg.
W. De Groot: Het werk, een voor de voorzaal van het Baanhof te Doornik bestemd beeld.
P. De Vigne: De muze der geschiedenis, standbeeldje, en een goed bestudeerd borstbeeld.
J. Dillens: Florentijnsche grijsaardskop. (Zie blz. 101.)
E. Geerts: eene lijst met gedenkpenningen.
F.J. Joris: een borstbeeld van Jan Appelmans voor het rijksmuseum.
E. Laborne (Brussel): Een onterfde, zeer fraai beeldje.
V. Lemaire: eene lijst met gedenkpenningen.
P.K. Van der Stappen: Studiekop voor het standbeeld van David, toebehoorende aan den heer J. Portaels, en het borstbeeld van een Florentijner, toebehoorende aan den heer Max Sulzberger.
Fraai drijfwerk zagen wij van: A. Arens, een kasje in ojivalen stijl, met een ijzeren paneel, voorstellende het Huwelijk van Maximiliaan van Oostenrijk met Maria van Burgondië, benevens eene voorstelling van het Kasteel van Zelzaete.
J.P. Brateau (Parijs): op eene schotel in gedreven en gesmeed zilver, eene voorstelling van den Terugkeer der Lente en van Dag en nacht.
J.J. Danse (Luik): op eene schotel in ijzer en zilver, een Sater met kinderen spelende; op eene andere dergelijke schotel eene hooggewerkte voorstelling van de Liefde. Van denzelfde, eene lijst met gedenkpenningen.
K. Wurden: fraaie gedenkpenningen.
Tusschen de bouwkundige teekeningen die het meest de aandacht wekten, tellen wij die van: J. Baes, A. Dumont, C. Licot, A. Schoy, E. Serrure en J.J. Winders.