Sterfgevallen.
Pieter Leo van Alstein is over eenigen tyd te Gent overleden 70 jaren oud, onbekend en vergeten, na lange jaren in letterkundige briefwisseling geweest te zyn met de grootste geleerden van Europa, als daer zyn Bopp, Burnou, Rémusat, Champollion, Figeac en geheel die reeks taelkenners en oriëntalisten, wier werken zoo veel bygedragen hebben tot de ontwikkeling van de vergelykende tael-studie. Hy ook bezat veel kennis der oostersche talen. Hy heeft aen den Messager des sciences historiques jaer 1823, bl. 377, een merkweerdig werk geleverd ‘over de oude brokken van beeldhouwwerk, uit Griekenland in België onlangs ingevoerd.’ Dit artikel moest een gevolg hebben, doch van Alstein was ontevreden, omdat zy naem aen het hoofd van dat werk was gesteld, en hy weigerde het vervolg mede te deelen.
Eene door de studie verzwakte gezondheid, eene schuchterheid die door den ouderdom zelfs vermeederd was, hadden hem geheel en al van de buitenwereld afgezonderd. Sedert lange jaren had niemand tot hem kunnen naderen. Deze zoo zonderlinge als geleerde man, had de rykste boekverzameling des lands in werken over en in de oostersche talen: zy bevat niet min dan 40,000 deelen, zoo gedrukte als in handschrift, die door den erfgenaem des aflyvigen nog dit jaer in openbare veiling zullen worden gebragt.
- M. Alexander-Joseph-Ghislain Baguet, doktor in de medecynen, heel- en vroedmeester, opper-geneesheer van het Ste-Elisabeths-gasthuis, ridder der Leopolds-orde, is op 8 juny te Antwerpen overleden, in den ouderdom van ruim 74 jaren.