gaat om hun meningen en opvattingen over de depressies van Vestdijk. Te veel tekst wordt besteed aan Hermans en Reve, die beide met een compleet hoofdstuk worden geëerd. Daarentegen is de aandacht voor Vestdijks tijd in Sint Michielsgestel wel degelijk goed gedoseerd. De lezer van de kunstpagina krijgt verder 5 leestips, waarvan De toekomst der religie een zeer actuele is. Van Ruiten typeert in zijn recensie Vestdijk in drie woorden: Vrouwen, Depressies, literatuur, want literatuur ging vóór het meisje.
‘Een depressie is een vorm van nuttige neerslachtigheid is die uit de hand is gelopen.’ (Randolph Nesse)
Over depressies schrijft Hester van Santen in de NRC-bijlage Wetenschap en onderwijs van 27 november een artikel. Hierin wordt onder andere Randolph Nesse aangehaald, hoogleraar psychiatrie en psychologie aan de universiteit van Michigan, die stelt dat het bestaan van depressies te verklaren is uit een nuttig vermogen van een mens om onbereikbare doelen tijdig los te laten. Zulke vermogens zijn inherent gevoelig voor ontsporing. ‘En dan word je dus depressief’, aldus Nesse.
In Trouw (12 november) schrijft Jaap Goedegebuure ongezouten zijn twijfel neer over de houdbaarheid van Vestdijks populariteit. Dat soms een biografie een handje kan helpen is naar zijn mening ook maar een tijdelijke zaak. Het proefschrift van docter Wim Hazeu maakt toch de nieuwsgierigheid wakker in de journalist, die Hazeu verder waardeert voor de ‘pikante onthullingen en kijkjes door het sleutelgat’.
Op 18 november reageert Wim Hazeu op Etty op milde toon, nadat hij zich tijdens eerdere middagen en avonden waar hij in zalen en boekhandels zijn bestseller toelichtte en van een handtekening voorzag, van kwaadheid had gespetterd. Ditmaal niets over Etty's CPN-verleden, maar een heldere verdediging van eigen integriteit.
Het Haarlems Dagblad meldt op 25 november dat een foutje in de vuistdikke biografie door de plaatsgenoot Wim Cerutti kon worden rechtgezet. De nieuw bedachte naam voor grootvader Vestdijk was niet de samentrekking van Papentorenvest en Korte Dijk. In de eerste biografie over Vestdijk was Hans Visser wel accuraat. Ene Joseph Winkelaar vond op 9 juni 1830 een kind van ongeveer twee jaar in de Dijkstraat die uitkomt op de Oostvest.