tijdschrift drie maal i.p.v. vier maal: in maart, september en december. In de nieuwe verschijningsvorm zijn de Vestdijkmededelingen in de Kroniek opgenomen; het verenigingsnieuws en de rubrieken vormen een apart katern achterin het blad.
De vormgeving is in handen van een gerenommeerd grafisch ontwerper, Harald Slaterus te Arnhem. De drukker: Flevodruk te Harderwijk, konden wij dit jaar twee keer feliciteren: eerst met de prijs ‘European Printer of the Year’ en vervolgens met de prijs ‘World Printer of the Year’.
In het financieel jaarverslag verdwenen de posten ‘Honoraria auteurs’ en ‘Vergader-, reis- en telefoonkosten’ omdat deze in de nieuwe bestuurs/redactieformule niet meer worden gedeclareerd. Er verscheen echter wel een nieuwe, nog niet eerder opgevoerde post:
‘Auteursrechten’. Deze nieuwe post is het gevolg van de reactie van mevrouw Vestdijk op de bestuurswisseling van 18 december vorig jaar. In haar antwoord op de brief waarin het nieuwe bestuur aan haar werd voorgesteld schrijft ze: ‘[...] de wijze waarop in de afgelopen jaren de nieuwe voorzitter met het Vestdijk-materiaal en met mij persoonlijk is omgegaan hebben mij doen besluiten niet meer op enigerlei wijze te willen participeren in het werk van de huidige Vestdijkkring. Ook van het ooit door mij geaccepteerde ere-lidmaatschap wil ik nu uitdrukkelijk afzien.’ Verder wijst zij er in haar brief nadrukkelijk op dat voor ieder gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal toestemming moet worden gevraagd aan de stichting A.K. Auteursrechten Simon Vestdijk te Doorn en wenst zij geen persoonlijke betrokkenheid meer. Aan de Vestdijkkring werd een aantal rekeningen gepresenteerd ten bedrage van in totaal f 2.234,- Het merendeel hiervan heeft betrekking op het materiaal voor de illustratie van het omslag dat voor deze jaargang is gebruikt. De volgende jaargang krijgt weliswaar een soortgelijk omslag, maar het bestuur zal daarvoor auteursrechtvrij materiaal proberen te gebruiken.
In dit jaar vond een aantal activiteiten voor de leden plaats. De eerste was het interview van Hans Visser met Max Nord na de algemene ledenvergadering op 31 maart 1999. Dit gesprek had betrekking op Nords herinneringen aan de Forumperiode met Vestdijk. De tekst is verschenen in het decembernummer van de Vestdijkkroniek (#92).
De leden werden uitgenodigd voor de presentatie van een speciale herdruk van Rumeiland door Martin Ros bij boekhandel Donner te Rotterdam op 7 maart 1999. De herdruk is een uitgave van Uitgeverij Conserve te Groet, gemeente Schoorl.
De leden werden voorts uitgenodigd voor een voordracht van Hans Visser voor het Herman de Man-genootschap op 27 maart in het stadhuis te Oudewater. De lezing had tot onderwerp een artikel van Herman de Man, verschenen op 11 november 1939 in de Javabode: ‘De erotiek in onze letteren. Over pornografie en Vestdijk. De verantwoordelijkheid van de schrijver.’
Op 27 mei 1999 vond bij Maison Descartes in Amsterdam een discussieavond plaats, georganiseerd door Maison Descartes in samenwerking met de Vestdijkkring. De deelnemers aan de discussie waren: Piet Kralt, Evert van de Starre en Hans Visser. Het thema van de avond betrof twee recente studies: Paradoxaal is het gehele leven. Het oeuvre van Vestdijk (Piet Kralt) en Vestdijk over Frankrijk (Evert van der Starre). De discussie werd geleid door Rob Schouten wiens inleiding verscheen in het septembernummer van de Vestdijkkroniek (#91).
De bijdragen aan het symposium van de Jan Campertstichting, Visies op Vestdijk, op 20 november 1998 in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag, verschenen in april 1999 in: Bericht aan de vrienden van de Jan Campertstichting. Van dit blad ontvingen de leden van de Vestdijkkring een exemplaar zoals door het vorige bestuur met de Jan Camperstichting was overeen gekomen. Het symposium kwam tot stand met financiële steun van de Vestdijkkring
In januari werd het bestuur opgeschrikt door een bericht van het plotseling overlijden van de Prof. Dr. W. Bronzwaer, oud-voorzitter, leeskringdeelnemer en kroniekpublicist. Op 26 januari woonden drie bestuursleden die Wim Bronzwaer persoonlijk hebben meegemaakt in bestuur en leeskring, de begrafenis te Heilige Landstichting bij.
Op 30 oktober vond op de Katholieke Universiteit Nijmegen een herdenkingssymposium plaats, dat door dezelfde drie bestuursleden werd bijgewoond. In de bijdragen aan dit symposium, waarvan een boekje zal verschijnen, werd regelmatig de naam Vestdijk genoemd.