Onze auteurs
L.G. Abell-van Soest, Moftbos 6, Bennekom, geb. 1918, oud-lerares muziek en beweging.
Anton Wachter en Sint Sebastiaan. Angst nam in het leven van de jonge Anton Wachter een grote plaats in. De afbeelding van Sint Sebastiaan in het Rijksmuseum, geschilderd door A. Cano, werd een openbaring voor hem op het gebied van de angstbestrijding.
Dr. N. Beets, Julianalaan 9, Utrecht, geb. 1915, redaktielid.
De jeugdpsychologische roman en Vestdijk (3). Anton wordt in Annie Vermeer gekonfronteerd met een geheimzinnige nabijheid van het onbereikbare. Met Dirk Touraine meldt zich een opmerkelijk vluchtige en tweeslachtige gestalte - half het ene en half het andere - die Anton tot een buitenstaander veroordeelt. Jules Salomons is een totaal-andere, de vreemdeling met wie Anton zich diep-verbonden gaat voelen. In-de-steek-laten en hereniging bevestigen een emotioneel diepgaande vriendschap.
Dr. F.W. Botzen, Abrikozenplein 62, 's-Gravenhage, geboren te Rotterdam; studeerde aan de Economische Hogeschool (thans Erasmus Universiteit), promoveerde op een industrieel onderwerp en is werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken.
De erotische gedachtenwereld van Anton Wachter. De auteur onderzoekt de Anton Wachterromans (incl. Kind tusen vier vrouwen) en komt op grond van analyse en tekstvergelijking van citaten tot de konklusie, dat de held uit deze romans - op grond van een jeugdervaring - een sterke affiniteit bezat tot de geheel geklede vrouw, ook in erotisch opzicht. De schrijver van deze romans noemt dit geen fetischisme, maar dit wordt door de auteur bestreden. Met de mening van Segboer (zie Vestdijkkroniek nr. 15 van maart 1977), dat Anton Wachter zich sterk aangetrokken zou hebben gevoeld tot vrouwen, die een soort ‘grove aardsheid’ vertegenwoordigen, kan de auteur het niet geheel eens zijn.