Waar zitten de variaties?
In elk geval is gebleken dat gedurende weekends en feestdagen (koninginnedag 95 oproepen) het minst gedraaid wordt. Ook anderszins gerichte aktiviteiten beïnvloeden de luisterfrequentie. B.v. op 5 maart werd 's middags de wedstrijd Ajax - Benfica gespeeld en uitgezonden en 's avonds nogmaals uitgezonden. Die dag werd er 160 x gebeld.
Op 10 oktober begon ‘Operaesje Fers’ na een periode van stilstand wegens geldgebrek weer gedichten uit te zenden, nu over twee nummers. De volgende dag bereikten we een piek van 730 telefoontjes. In de loop van de volgende dagen zakte dit tot ± 260.
Woensdag 23 oktober werd een gedicht van Edsard Berger: beschaafde aardrijkskunde - waarin bepaalde plaatsnamen als Calcutta en Lulea gekuist werden tot Calvaginata en Penisea - op de telefoon gezet. Dit gedicht bleek men graag te horen. De volgende dag - donderdag - 673 maal gebeld. Op verzoek van de P.T.T. werd dit gedicht van de telefoon genomen, niet vanwege de overbelasting door de hoge frequentie; wél omdat enkelen zich gekwetst voelden en het hogerop zochten.
Conclusie voor 24 oktober: men hoort graag een gedicht met ‘vieze’ woorden en pas op voor gekwetste zielen. Het kan lastig zijn. Ergo: de luisteraar moet opgevoe(r)d worden. Dit gebeurde: o.a. Daniël Daen en Albert Donk zorgden ongevraagd voor materiaal en op 8 t/m 11 maart kon een gedicht van Daniël Daen ‘De Frou’ met woorden als ‘venushier’ en ‘ejakulaesje’ zonder moeilijkheden en zonder verhoogde frequentie uitgezonden worden.
Alleen in het extreme geval van donderdag 24 oktober was duidelijk merkbaar dat de luisteraar op de inhoud van het gedicht reageerde. - Overigens merkwaardig dat nog weken daarna steeds op donderdag er een piek in de luisterfrequentie was. Geleidelijk verliep dit -. Wel hebben we vrij duidelijke vermoedens dat een gedicht met een