grondse publikaties Feniks 61 en Feniks 66. In 1968 tot zeven jaar veroordeeld.
alexander glnzburg, geboren in 1936, werkte evenals Galanskov in het Nationale Literatuurmuseum. Hij stelde in 1966 te zamen met Galanskov het Witboek in de zaak Sinjavski-Daniel samen. Daarvoor was hij in moeilijkheden geraakt door de publikatie - ondergronds - van Sintaksis, waarvoor hij werd veroordeeld en een straf van twee jaar uitzat. In 1968 werd hij opnieuw, nu tot vijf jaar, veroordeeld.
pjotr grigorenko, geboren 1906, sedert 1930 officier in het leger. Tijdens de Tweede wereldoorlog klom hij op tot brigade-generaal, later werd hij leraar aan de Militaire Frunze-Akademie. In 1961 zijn eerste openlijke protest. In 1964 werd hij opgesloten in een psychiatrische kliniek, na eerst uit de Communistische Partij te zijn gestoten. Weer vrij in 1966, nam hij deel aan een demonstratie tegen de rehabilitatie van Stalin en vervolgens aan talrijke protestakties.
Sinds 1968 spande hij zich in voor de volledige rehabilitatie van de Krim-Tataren; voor deze akties werd hij in mei 1969 te Tasjkent gearresteerd.
ivan jachimovitsj, voormalig voorzitter van een kolchoz.
Steunde Dubcek en de democratiseringsbeweging in Tsjechoslowakije en protesteerde tegen de Russische inval in dat land. In 1969 gearresteerd.
pjotr jakir, zoon van een door Stalin gelikwideerde generaal uit de burgeroorlog. Werd in 1937 verbannen en 1956 gerehabiliteerd. Historicus. Sedert 1966 actief in de protestbeweging tegen de rehabilitatie van Stalin. Een der stichters van de Aktiegroep ter verdediging van de burgerrechten die in 1969 werd opgericht. Ontzenuwde de berichten als zou Amalrik een verklikker van de KGB zijn.
aleksander jesenin-volpin, mathematicus en dichter. Enkele ma-