Medewerkers aan dit nummer:
J. Bernlef, geb. 1937 te Sint Pancras. Publiceerde o.m. Stenen spoelen (verhalen), 1960; Kokkels (gedichten), 1960; Onder de bomen (verhalen), 1963; Ben even weg (gedichten), 1965; De schoenen van de dirigent (gedichten), 1966; De pyromaan (roman), 1967.
In voorbereiding: Bermtoerisme (gedichten) en De dood van een regisseur (roman).
Redacteur van Barbarber.
Chr. J, van Geel, geb. 1917 te Amsterdam. Dichter, tekenaar. Publiceerde Spinroc en andere verzen en Uit de hoge boom geschreven. Een omvangrijke nieuwe bundel is in voorbereiding.
A. Haastrecht, geb. 1932 te Den Haag. Opleiding Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aldaar (1948-1953). Kunstschilder. Exposities in Den Haag en Amsterdam, portretten en landschappen. Sinds 1959 docent ritmiek en notatie aan de Academie voor Bewegingsonderwijs te Arnhem. Publiceerde reeds eerder in Tirade.
K. Helsloot, geb. 1936. Lagere school, Middelbare school, Universiteit (Engels). Onlangs studie afgesloten.
Publiceerde essays over H. van den Bergh in Maatstaf.
D. Hillenius, geb. 1927 te Amsterdam. Studeerde biologie. Thans werkzaam aan het Zoologisch Museum te Amsterdam. Publiceerde Tegen het vegetarisme, Oefeningen voor het derde oog, Uit groeiende onwil om ooit nog ergens in veiligheid aan te komen.
Gerrit Krol, geb. 1934 te Groningen. Woont thans te Caracas. Publiceerde De rokken van Joy Scheepmaker (roman), 1962; De zoon van de levende stad (novellen), 1966; Het gemillimeterde hoofd, 1967; Een morgen in maart (verzen), 1968. Publiceerde verder in Hollands Maandblad, Tirade en Barbarber.
Charles B. Timmer, geb. 1907 te Amsterdam, essayist, dichter, vertaler, hoofdredacteur van de bij G.A. van Oorschot verschijnende ‘Russische Bibliotheek’. Laatste publicatie Rusland zwart op wit (essays). Binnenkort verschijnt De kinderen van Jesenin (essays).
J.H.W. Veenstra, geb. 1911 te Zwolle, was enkele tientallen jaren journalist in binnenen buitenland en bedrijft nu public relations. Hij is literair kriticus van Vrij Nederland geweest en publiceerde o.m. in de Stoa-reeks D'Artagnan tegen Jan Fuselier, waarin een episode uit het optreden van E. du Perron als Indisch polemist is beschreven.