Tijdschrift voor Taalbeheersing. Jaargang 30
(2008)– [tijdschrift] Tijdschrift voor Taalbeheersing– Auteursrechtelijk beschermdTijdschrift voor taalbeheersing. Jaargang 30. Z.n., z.p. [Van Gorcum, Assen] 2008
DBNL-TEI 1
Wijze van coderen: standaard
-
gebruikt exemplaar
scan aangeleverd door de redactie
algemene opmerkingen
Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Tijdschrift voor taalbeheersing. Jaargang 30 uit 2008.
redactionele ingrepen
De eindnoten zijn in deze digitale editie direct bij de bijbehorende nootverwijzingen geplaatst. De volgende pagina’s zijn hierdoor komen te vervallen: 26.
Aan het begin van elk nummer is tussen vierkante haken een kop toegevoegd.
In het origineel staat de samenvatting van een artikel in een apart tekstvak. In deze digitale editie zijn de samenvattingen onder de kop geplaatst.
p. 115: 2002 → 2008: ‘(1956-2008)’.
Bij de omzetting van de gebruikte bron naar deze publicatie in de dbnl is een aantal delen van de tekst niet overgenomen. Hieronder volgen de tekstgedeelten die wel in het origineel voorkomen maar hier uit de lopende tekst zijn weggelaten. Ook de pagina's met advertenties (deel 2: 343, 344) zijn niet opgenomen in de lopende tekst.
[Deel 2, pagina 219]
CALL FOR PAPERS
Van 29 juni t/m 2 juli 2010 vindt aan de Universiteit van Amsterdam het 7e congres plaats van the International Society for the Study of Argumentation (ISSA). Het doel van dit congres is onderzoekers uit verschillende vakgebieden bij elkaar te brengen die zich met onderzoek van argumentatietheorie bezighouden.
Keynote sprekers:
Maurice Finocchiaro (University of Nevada, Las Vegas)
James Klumpp (University of Maryland)
James Freeman (Hunter College, City University of New York).
De organisatiecommissie van het 7e ISSA-congres nodigt iedere argumentatie-on-derzoeker uit om een presentatie te geven over origineel, niet eerder gepubliceerd onderzoek. Argumentatietheoretici, (informele) logici, discoursanalisten, communicatieonderzoekers, retorici, juristen en andere onderzoekers naar argumentatie doen, zijn van harte welkom.
Iedereen die een presentatie wil geven dient een abstract in het Engels te sturen naar issa-fgw@uva.nl. De abstracts (ca. 250 woorden) worden ‘blind’ beoordeeld en dienen voor 1 november 2009 in Wordformaat te worden ingestuurd. Alle abstracts moeten vergezeld gaan van een apart file waarin de auteur zijn of haar onderzoeksinteresses aangeeft en een lijst van eigen publicaties over argumentatie verschaft. Schrijf uw achternaam en ‘issa abstract’ in het onderwerpvakje van de e-mail.
Onder de thema's van het congres zijn:
Argument schemes
Argumentation structures
Fallacies
Theoretical issues
Argumentative strategies
Argumentation and stylistics
Ethos and pathos in argumentation
Analysis of controversies
Argumentation in debate
Persuasion research
Interpersonal argumentation
Visual argumentation
Religious argumentation
Argumentation and epistemology
Argumentation in the media
Argumentation in a medical context
Argumentation in a legal context
Argumentation in a political context
Meer informatie over het 7e ISSA congres vindt u op http://www.hum.uva.nl/issa. Het adres van de organisatie is: Frans H. van Eemeren, Leerstoelgroep Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica, Spuistraat 134, 1012 VB Amsterdam, email: issafgw@uva.nl.
[Deel 2, pagina 220]
Aankondiging
VIOT2008: Taalbeheersing, the next level
Vrije Universiteit Amsterdam, 17-19 december 2008
De elfde editie van het VIOT-congres vindt plaats van woensdag 17 t/m vrijdag 19 december 2008 aan de Vrije Universiteit Amsterdam. VIOT2008 biedt taalbeheersers uit Vlaanderen en Nederland een forum voor hun meest recente onderzoek. Tijdens de elfde editie van dit congres wordt verkend hoe de digitale ontwikkelingen het onderzoek en werkterrein van de taalbeheersing beïnvloeden. Speciale aandacht krijgt daarbij de kwestie hoe onderzoekers van mondelinge interactie, argumentatietheorie en tekstwetenschap deze nieuwe uitdagingen aangaan: hoe begeeft de taalbeheersing zich op dit ‘next level’? Toepassingsgebieden als bedrijfscommunicatie, reclame & voorlichting en mediagebruik komen daarbij ruim aan bod.
Het congres zal starten met een plenaire lezing van prof. dr. Peter Vorderer, hoogleraar Communicatiewetenschap aan de VU en wetenschappelijk directeur van het Center for Advanced Media Research Amsterdam.
VIOT2008 wordt afgesloten met een plenaire lezing van prof. dr. Irene Costera Meijer, bijzonder hoogleraar Journalistiek aan de VU.
De organisatie van het congres is in handen van de afdeling Taal en Communicatie van de Faculteit der Letteren, en de Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing.
Voor inschrijven, informatie over organisatie en thema van het congres zie http://www.viot2008.eu/
Voor vragen en opmerkingen mail naar VIOT2008@let.vu.nl