De Beweging, algemeen maandschrift voor letteren, kunst, wetenschap en staatkunde, onder redactie van H.P. Berlage Nz., T.J. de Boer, Albert Verwey, Is. P. de Vooys. Amsterdamsche Boekhandel, Amsterdam.
In het Novembernummer behandelt de heer Albert Verwey de poëzie van Zuid-Afrika. De heer George Gonggrijp dramatiseert de Belsazar-legende. Na gedichten van den heer P.N. van Eyck besluit de heer Just Havelaar zijne aanteekeningen over architectuur, waarna de heer P.N. van Eyk een onbekend gedicht van zuster Baertken mededeelt. De aflevering wordt besloten door verzen uit ‘het rijk in de wereld’ door Albert Verwey.
Stemmen des Tijds, Maandschrift voor Christendom en Cultuur. Onder redactie van Dr. W.J. Aalders, Mr. A. Anema, Mr. P.A. Diepenhorst, Dr. P.J. Kromsigt, Dr. J.C. De Moor, P.J. Molenaar, Dr. E.H. Renkema, Mr. V.H. Rutgers, Dr. J.R. Slotemaker de Bruine, Dr. J.Th. De Visser, Dr. B. Wielinga. Utrecht, G.J.A. Ruys.
In het Novembernummer geeft Dr. W.J. Aalders indrukken van Palestina. De oud-minister H. Colijn behandelt de Nederlandsche koloniale politiek. De heer Q.A. de Ridder geeft een novelle: ‘naar huis terug’. Dr. J.R. Slotemaker de Bruïne onderzoekt het geestelijk-zedelijk karakter der sociaal-demokratie. Mr. W. Zevenbergen behandelt de verhouding tusschen de vrijheid van den menschelijken wil en het rechtsbegrip. De heer P. Minderaa zingt zomer-aquarellen.
Ons Tijdschrift. Christelijk letterkundig maandblad onder redactie van L. Bückmann, C. Gerretson, J. Lens, G. Schrijver, Dr. J. van der Valk. 's Gravenhage, D.A. Daamen.
In het nummer van 15 November wordt de beschouwing over de Indische Onderwijspolitiek vervolgd. De heer Franck Gericke geeft idyllische fragmenten. De heer Eugène Gericke beschouwt Boutens en Van de Woestyne als overgangs-dichters tusschen de tachtiger en de moderne school, waarop de heer P.H. Ritter Jr. met een ‘lof der lijdelijkheid’ antwoordt.
Onze Kunst, geïllustr. maandschrift voor beeldende kunst; hoofdredacteur Dr. P. Buschmann Jr.; rubriek Ambachts- en Nijverheidskunst onder redactie van de ‘Nederlandsche Vereeniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst’, redactie-commissie S.H. de Roos, Jac. Ph. Wormser, H. Fels, Jac. van den Bosch, Marg. Verwey, secretaresse. Uitgave der naamlooze vennootschap ‘Onze Kunst’ Antwerpen, voor Nederland: L.J. Veen, Amsterdam.
Het Novembernummer is gewijd aan de tentoonstelling van Oude Kunst in Vlaanderen, Gent 1913, beschreven door Paul Bergmans. Een keur van illustraties geeft een denkbeeld van het daar aanwezige, o.a. een gezicht op Gent uit de XVIe eeuw, een waterfeest op de Schelde door Bonaventura Peeters, een gezicht in de zaal van het gildeleven, toortshouders, relikiekasten, monitransen, prachtige Brusselsche tapijten, beeldhouwwerk, borduursels.
De Natuur, populair geïllustreerd maandblad, gewijd aan de natuurkundige wetenschappen en hare toepassing, onder redactie van Dr. Z.P. Bouman. Utrecht, J.G. Broese.
In het nummer van 15 November beschrijft de heer A. Slingervoet Ramondt, T., den rotatiediepdruk, waardoor ook couranten in staat worden gesteld fraaiver-zorgde illustraties te brengen. De heer D. Stavorinus beschrijft den veiligheids-gasmeter. Dr. Z.P. Bouman behandelt het begrip ‘massa’; de heer H.R. Hoogenraad de moneren. De Sievert-vensterglasmachine wordt door D.S.S., het uviol-filter door een ongenoemde beschreven. De heer W.P. van Zon behandelt brandbluschmiddelen aan boord van schepen, de heer D.J. van der Ven verschillende vogeleieren.