Stemmen des Tijds, Maandschrift voor Christendom en Cultuur. Onder redactie van Dr. W.J. Aalders, Mr. A. Anema, Mr. P.A. Diepenhorst, Dr. P.J. Kromsigt, Dr. J.C. De Moor, P.J. Molenaar, Dr. E.H. Renkema, Mr. V.H. Rutgers, Dr. J.R. Slotemaker de Bruine, Dr. J.Th. De Visser, Dr. B. Wielinga. Utrecht, G.J.A. Ruys.
In het Julinummer besluit Dr. P.J. Molenaar zijn studie over den invloed van Jacques Rousseau. Dr. J.R. Slotemaker de Bruine geeft een nader vertoog over het verband tusschen Sociologie en Wereldbeschouwing. M.W. Maclaine Pont vervolgt de novelle ‘De Zonnestraal’. De heer J.R. Snoeck Henkemans bespreekt de armenwet van 27 April 1912, en Dr. A.A.L. Rutgers vervolgt zijne bespreking van het Landbouw-Departement in Nederlandsch-Indië.
Ons Tijdschrift. Christelijk letterkundig maandblad onder redactie van L. Bückmann, C. Gerretson, J. Lens, G. Schrijver, Dr. J. van der Valk. 's Gravenhage, D.A. Daamen.
In het nummer van 15 Juli zet Dr. J.H. Gunning J. Hzn. zijn reisherinneringen voort. Verzen volgen van Nellie. G. Schrijver zet zijn ‘intermezzo’: ‘Vage Figuren’ voort. Dr. J. van der Valk geeft zinsontleding en woordverklaring van Jacques Perk's sonettenkrans.
De Ploeg, geïllustreerd maandblad van de Wereld-bibliotheek. Redactie: L. Simons, directeur; Louis Landry, secretaris. Uitgaaf der Maatsch. voor goede en goedkoope lectuur, Amsterdam.
In het Julinummer behandelt de heer Just Havelaar Florence als middelpunt van beschaving. Over Milton begint Dr. Edward B. Koster te schrijven. Over de vier-jaarlijksche schilderijen-tentoonstelling vervolgt de heer W.J. Steenhoff zijn artikel.
Het Huis, Oud en Nieuw, maandelijksch prentenboek, gewijd aan huisinrichting, bouw- en sierkunst. Uitgave van Ed. Cuypers, arch., Amsterdam.
De Juli-aflevering is gewijd aan een studie van den heer H.M. Werner over het prachtige kasteel Keppel der baronnen van Pallandt. De redactie geeft een teekening van de groote hal en ontwerpen voor het inrijhek van het landhuis de Hooge Vuursche, benevens een teekening van den geheelen aanleg in vogelperspectief.
De Natuur, populair geïllustreerd maandblad, gewijd aan de natuurkundige wetenschappen en hare toepassing, onder redactie van Dr. Z.P. Bouman. Utrecht, J.G. Broese.
Het nummer van 25 Juli behelst een belangwekkende mededeeling van Dr. J. Lorié over een verzonken bosch bij Terneuzen, nieuw bewijs van de daling van onzen bodem. Over moderne bliksembeveiliging aan het vredespaleis deelt Dr. Z.P. Bouman een en ander mede; de heer D.J. van der Ven over de grootste en oudste magnolia in Nederland in de boomkweekerij van den heer Schouwenburg aan den Velperweg. De heer A.D. Hagedoorn besluit zijn beschrijving van Amundsen's tocht naar den Zuidpool en de heer A. Schwan beschrijft moderne meetmethoden in de machineindustrie. De heer G.J.A. Mulder besluit zijn windwerkingen. De heer D.S.S. beschrijft een door den kolonel C. de Mooy uitgevonden staalraam voor ziekentransport.
De Levende Natuur, onder redactie van E. Heimans en Jac. P. Thijsse, uitgave van W. Versluys te Amsterdam.
In het nummer van 1 Juni bespreekt de heer Jac. P.Th. de in de Bloemendaalsche duinen voorkomende plant ‘Salomonszegel’. De heer E. Heimans heeft uit Limburg de verdwenen orchidee, de Poppen-orchis, weer in een paar exemplaren ontvangen. De heer H.G. Hoogenraad besluit zijn levensschetsen van eencellige dieren. Dr. J.V. Suringar vervolgt zijne beschrijving van het arboretum der Rijks hoogere land-, tuin- en boschbouwschool te Wageningen. Dr. B.E.