gevoelige verzen van J.C. Bloem, een breed ‘gun mij een woord’ door J. Jac. Thomson, en ‘Bezinning’ door Jacob Israel de Haan. Aan den dichter J. Jac. Thomson wijdt dan Albert Verwey een essay, Prof. Is.P. de Vooys een aan ‘Het Levensfeest’ van den dichter Albert Verwey.
Stemmen des Tijds, Maandschrift voor Christendom en Cultuur. Onder redactie van Dr. W.J. Aalders, Mr. A. Anema, Mr. P.A. Diepenhorst, Dr. P.J. Kromsigt, Dr. J.C. De Moor, P.J. Molenaar, Dr. E.H. Renkema, Mr. V.H. Rutgers, Dr. J.R. Slotemaker de Bruine, Dr. J.Th. De Visser, Dr. B. Wielinga. Utrecht, G.J.A. Ruys.
In de Maartaflevering vervolgt Dr. J.R. Slotemaker de Bruine zijn studie over Christendom. De heer J.R. Snoeck Henkemans behandelt de werking der kieswet. L.E. vervolgt zijn novelle ‘In de Generaliteitslanden’. Dr. E.J. Beumer stelt in het licht de verhouding tusschen pers en criminaliteit en Dr. P.J. Kromsigt die tusschen oud en nieuw Calvinisme.
Ons Tijdschrift. Christelijk letterkundig maandblad onder redactie van L. Bückmann, C. Gerretson, J. Lens, G. Schrijver, Dr. J. van der Valk. 's Gravenhage, D.A. Daamen.
In het Maartnummer zet Dr. J.F. Beerens zijne verhandeling over de Pensées van Pascal voort. De heer J.A. Rispens bezingt een charge van Murat. Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohman zet een vaccinatie-aanbidder, den arts Van Dieren, op zijn plaats. Willem de Mérode bezingt de afvaart van een schip. Dr. J.H. Gunning J. Hzn. beschrijft een reis naar Madeira.
De Ploeg, geïllustreerd maandblad van de Wereld-bibliotheek. Redactie: L. Simons, directeur; Louis Landry, secretaris. Uitgaaf der Maatsch. voor goede en goedkoope lectuur, Amsterdam.
In het Maartnummer vervolgt Cornelis Veth zijn studie over Dickens en zijn voornaamste illustratoren en Karel van de Woestyne zijn Terugtocht. Dr. Edward B. Koster geeft een overzicht van het Beatrijsverhaal.
Onze Kunst, geïllustr. maandschrift voor beeldende kunst; hoofdredacteur Dr. P. Buschmann Jr.; rubriek Ambachts- en Nijverheidskunst onder redactie van de ‘Nederlandsche Vereeniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst’, redactie-commissie S.H. de Roos, Jac. Ph. Wormser, H. Fels, Jac. van den Bosch, Marg. Verwey, secretaresse. Uitgave der naamlooze vennootschap ‘Onze Kunst’ Antwerpen, voor Nederland: L.J. Veen, Amsterdam.
In de Maartaflevering identificeert Dr. Jan Veth op grond van uitvoerige archiefstudiën een door Rembrandt geschilderd portret als dat van den Marquis d'Andelot. Arthur de Ridder beschrijft eene tentoonstelling van hedendaagsche christelijke kunst te Parijs, voor zooveel de Belgische afdeeling betreft. De heer S.H. de Roos besluit zijn studie over het werk van den kunstboekbinder Joh. B. Smits.
De Natuur, populair geïllustreerd maandblad, gewijd aan de natuurkundige wetenschappen en hare toepassing, onder redactie van Dr. Z.P. Bouman. Utrecht, J.G. Broese.
In het nummer van 15 Maart beschrijft de heer B.J. Kerkhof de formatie, vindplaatsen en exploitatie van basalt. De heer D.J. van der Ven besluit zijn studie over het intieme leven der zwammen. De heer S. Snuyff beschrijft apparaten voor het opzamelen van electrische warmte. D.S.S. vertelt hoe men de kracht meet, tot het kauwen van verschillende spijzen benoodigd. Dr. H.W. Woudstra besluit zijne mededeelingen over de physische chemie der metalen en legeeringen. De heer A.H. de Voogt beschrijft Marconi's transatlantischen dienst. De heer J.J. Hof behandelt het trekken der zwaluwen. Dr. L. Yntema de zoneclips van 16-17 April 1912.