aantal lettergrepen per seconde bedroeg in Vlaanderen 4,22 en in Nederland 5,05 - bijna een lettergreep per seconde meer dus.
In Nederland en Vlaanderen waren er flinke regionale verschillen. In Nederland wordt het snelst gesproken in de Randstad. De sprekers uit die regio produceerden gemiddeld 5,42 lettergrepen per seconde. In de rest van Nederland ligt het tempo een flink stuk lager. Daar bedroeg het aantal lettergrepen per seconde respectievelijk 4,96 (Groningen/Drenthe), 4,92 (Zuid-Gelderland) en 4,89 (Limburg). Ook in Vlaanderen wordt niet overal even snel gesproken. Het tempo lag het hoogst in Oost-Vlaanderen, met 4,43 lettergrepen per seconde. In de andere Vlaamse regio's maten we snelheden van respectievelijk 4,25 (West-Vlaanderen), 4,15 (Antwerpen/Brabant) en 4,14 (Limburg) lettergrepen per seconde. Meteen zien we ook dat enkele stereotypen door cijfers gestaafd worden: de Randstedelingen spreken inderdaad opvallend snel en de Limburgers praten het traagst. Spreeksnelheid is dus inderdaad streekgebonden.
Verder onderzochten we zoals gezegd ook de invloed van sekse en leeftijd. Omdat bestaande studies naar spreeksnelheid soms wel, soms niet een verschil laten zien tussen de spreeksnelheid van mannen en die van vrouwen en tussen die van ouderen en die van jongeren, viel het moeilijk te voorspellen welke tendens we voor het Standaardnederlands zouden vinden. Wie verwacht dat vrouwen het snelst spreken, zal zijn mening moeten herzien: de mannen uitten gemiddeld 4,79 lettergrepen per seconde, tegenover 4,50 lettergrepen bij de vrouwen.
Ook bleek spreeksnelheid afhankelijk van leeftijd: de jongere generatie sprak sneller dan de oudere (4,78 tegenover 4,52 lettergrepen per seconde). Deze tendensen vonden we zowel in Vlaanderen als in Nederland.