A is altijd de letter van den 1n Januari, B van den 2n, C van den 3n Janr. enz. tot G, waarna men weer tot A terugkeert. Als dan 4 Janauri Zondag is, dan is de Zondagsletter van het jaar D. Dezelfde letters keeren om de 7 dagen terug, zoodat de Zondagen van hetzelfde jaar steeds dezelfde letter hebben. Zij volgen elkaar jaarlijks in omgekeerde volgorde op, d.w.z. als F de zondagsletter van een bepaald jaar is, dan is de Zondagsletter van het volgend jaar E, die van het daaropvolgend jaar D, enz. tot weer naar A.
De schrikkeljaren brengen echter wijziging in deze volgorde.
Na 23 Februari wordt een andere Zondagsletter (de voorgaande) gebruikt, om de Zondagen tot aan het eind van het jaar aan te duiden.
Bijgevolg hebben de schrikkeljaren 2 Zondagletters.
Er bestaat een vernuftige formule om de Zondagsletter van welk gegeven jaar te berekenen. Kent men de Zondagsletter van een jaar dan kan men met behulp daarvan vinden op welken dag van de week een gegeven datum in dat jaar gevallen is.
De Zondagsletters van 1900-1925 zijn resp.: G, F, E, D, C en B, A, G, F, E en D, C, B, A, G en F, E, D, C, B, en A, G, F, E, D en C, B, A, G, F en E, D.
De Romeinsche Indictie is een tijdkring van 15 Juliaansche jaren, begonnen 1 September 312 n.C. en toen in verband staande met de inning van belastingen. Zij is niet meer in gebruik dan om de datums van de Pauselijke bullen te regelen.
De Juliaansche periode is een tijdkring van 7980 (28 × 19 × 15) jaren, na welken zonne-, maan- en indictie cirkel alle weder met 1 beginnen. Het jaar 1 n.C. is berekend te zijn 4714.