Over de medewerkers
Frank Antonie
('60) gaat met zijn groep Oj Zombie - als alles recht kom - dit voorjaar het theater in met het project ‘Geestgrond’: gedichten, liederen, atmo's & experimenten. Hij publiceert o.a. columns in: Platenblad, straatkrant Impuls, het huisorgaan van Popcollectief Den Bosch, Popcall en korte verhalen in de Binnenvaart-krant, gebaseerd op zijn en andermans ervaringen als schipper(-skind).
August Hans den Boef
('49) is literair adviseur en docent aan het Instituut voor Media en Informatie Management, Hogeschool van Amsterdam. Publiceerde artikelen in o.a. Hollands Maandblad, Bzzlletin, en - over Tardi - in Stripjaar 1998. Te verschijnen: August Hans den Boef & Sjoerd van Faassen, Halte Berlijn - Nederlandse schrijvers, schilders, architecten, journalisten en politici in de Rijkshoofdstad. 1918-1945.
Nick Cave
(Australië, '57) is zanger, tekstschrijver, en acteur. Begon zijn muzikale loopbaan met de legendarische band The Birthday Party, en formeer-de daarna zijn eigen groep The Bad Seeds. Scoorde in 1995 een wereldhit samen met Kylie Minogue. Publiceerde in 1989 de roman And the ass saw the angel. Zijn (song-)teksten werden verzameld in King Ink en King Ink II.
Jacob van Duijn
('74) is de J.D. Salinger van het Nederlandse bedrijfsleven. Zijn oeuvre beslaat één debuutroman (Para!, 1997) en een brandkast met vermoedelijk 44 kluizenaars.
Don Duyns
('67) is (toneel)schrijver en regisseur. Nadat hij in 1990 afstudeerde in de Theaterwetenschap schreef hij toneelteksten als Wormrot, Dik, Abe, Johnny en Hansje en Muf en regisseerde hij veel van zijn eigen werk. Publiceerde de novelle Een gelukkige jeugd, de verhalenbundel Dertig, en nu? en de toneelverzameling Toneel, met daarin elf stukken. Schreef ook voor televisie (o.a. de VPRO-serie Hertenkamp) en leest geregeld nieuwe verhalen in het radioprogramma De avonden.
Ron Elshout
('56) publiceerde essays en gedichten in o.a. Bzzlletin, De Gids, De XXIXe eeuw, De Zingende Zaag, Parmentier en Raster. In de Sondereeks van de Rotterdamse Kunststichting verscheen een bundel: De wervels van je rug (1986).
Ingmar Heytze
('70) is dichter, journalist en cultureel organisator. Hij werkt als freelance journalist voor o.a. Rails, het Algemeen Dagblad, het Utrechts Nieuwsblad en CJP Magazine. In het seizoen 1999-2000 is Ingmar Heytze de eerste huisfilosoof van het Centraal Museum in Utrecht. Zijn meest recente bundel is Sta op en wankel ('99) uitgegeven bij Kwadraat.
Qst.
('81) had gehoopt dat de wereld zou vergaan op 1 januari. Hij zal er alles aan doen, opdat dit wel op 1 maart gebeurd. Waarom 1 maart? Omdat twee maart zijn broer jarig is en dat dan niet gevierd hoeft te worden. Tot die tijd schrijft hij door op zijn kamer in het huisje van zijn lieve papa en mama.
Frans H. Venema
('66) publiceerde in Party, Privé en Weekend, bladen van de grootste literaire importantie omdat ze de kas van de Libris Literatuur Prijs spekken en doorgaans ook nog veel beter geschreven zijn dan de voor deze prijs genomineerde boeken. Venema is criticus. En copywriter met een K.
Steven Verhelst
('76) is afgestudeerd scheikundige en verricht promotie-onderzoek aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde in Renaissance, Weirdo's en Passionate.
Kees Versteeg
('59) maakte eind '99 zijn come-back in Passionate, na jarenlang een zeer populaire aforisme-rubriek verzorgd te hebben. Onlangs richtte hij de stichting Third Road op, waarmee hij films wil gaan produceren.
Christina Vreeswijk
('73) studeerde afgelopen zomer af op Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden. Momenteel werkt ze als journaliste voor het uitgaansmagazine Het Leids Verzetje.
Rien Vroegindeweij
('44) is o.a. columnist voor het Rotterdams Dagblad. Zijn meest recente dichtbundel, Eerst varen, dan leven, verscheen eind '98 bij uitgeverij Veen.