Over de medewerkers
Thomas van Aalten
('78) is scenarioschrijver van beroep, maar het geld en succes stromen meer toe met zijn bijbaan als prozaschrijver. ‘Fam.’ is een fragment uit zijn ooit te verschijnen roman Annex, waarin Toewijding, Genade, Pepsi Coke en Ramses Shaffy een rol spelen. Wenst eens te schitteren samen met Menno Buch in de sterrenplaybackshow als The Jesus & Mary Chain.
Jan de Bas
('64) is historicus, docent en dichter. Hij schrijft vooral religieus getinte light verse, met een grote dosis relativisme. Meest recente publicaties: Artikelen des gedichts - over dichters, dichten en gedichten (1997), en De muis die even brulde - de EVP 1981-1991 (1999, diss.). Op dit moment werkt hij aan een boek over Sinterklaas en de protestanten (in Nederland) 1945-2000.
Raymond Carver
('38-'88) is een van de belangrijkste auteurs uit de naoorlogse Amerikaanse literatuur. Zijn werk is in meer dan twintig talen vertaald. Enkele jaren geleden werd een aantal van zijn verhalen verfilmd als Short cuts.
Heleen Groenendijk
('76) studeert cultuurgeschiedenis en cultuureducatie/nieuwe media. Ze stelt educatieve cd-roms samen m.b.t. taalvaardigheid voor kinderen.
Arnold Jansen op de Haar
('62) publiceerde gedichten in o.a. Maatstaf, Nieuw Wereldtijdschrift en Zoetermeer. In april 1999 verscheen zijn debuutroman De koning van Tuzla. Is thans tv-recensent bij De Gelderlander en werkzaam aan een dichtbundel en een roman.
Johan Steendam
('73) is afgestudeerd in Vormgeving en Communicatie. Hij schildert, tekent en maakt cartoons. Zijn nieuwste creatie is de literaire zeikerd Albert.
Take Hannessen
('73) is bezig met afstuderen op bouwkunde aan de TU Delft; 's avonds schrijft hij verhalen. Naar zijn mening bestaat er voldoende verwantschap tussen beide bezigheden, want ook in de bouwkunst valt poëzie te ontdekken.
Jeroen Mettes
('78) studeert filosofie in Utrecht. Hij publiceerde in o.a. Mosselvocht en Zoetermeer.
Mariette van Muijen
studeert geschiedenis, specialisatie cultuureducatie, en culturele antropologie.
Qst.
('81) drinkt Bushmills (12 years old). Rookt Davidoff (Special T). Luistert Gustav Mahler. Leest W.F. Hermans. Zijn lievelingskleur is zwart, maar vrouwen met rood haar vindt hij ook mooi. Het mooiste woord in de Nederlandse taal is: misantropie.
Jorg Schellekens
('79) is als toneelschrijver samen met medeschrijver Ernest van der Kwast en regisseur Jules
Terlingen verantwoordelijk voor o.a. Gehoord, Gezien & Meegemaakt, Kater, dood is een gimmick (RO Theater) en Onder Controle (Moeder Johnny Remix) (Würz) dat onlangs in première ging.
Kees Versteeg
('59) verzorgde gedurende 3 ½ jaar een zeer populaire aforisme-rubriek in Passionate. Na een stilte van een klein jaar maakte hij in het vorige nummer zijn come back. Onlangs richtte hij de stichting Third Road op, waarmee hij vanaf volgend jaar films wil gaan produceren.
Christina Vreeswijk
('73) studeerde afgelopen zomer af op Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden Momenteel werkt ze als journaliste voor het uitgaansmagazine Het Leids Verzetje.
Pieter Vreugdenhil
('75) is afgestudeerd bouwkundige, maar wellicht relevanter zijn de studies Nederlands en filosofie. Geduldig wacht hij op een juichende reactie van een uitgeverij.
Rien Vroegindeweij
('44) ‘Zo nu en dan lees ik een gedicht in het Frans, Engels of Duits, waarvan ik denk: dat lijkt me een mooi gedicht, hoe zou het in het Nederlands klinken. Op het ogenblik zitten in de map Vertalingen in Mijn documenten gedichten van: Rimbaud, Ferré, Herbert, Lowell, Roubaud, Szymborska, Auden, Zeller, Larkin, Frost, Heany, Roethke, Rosetti, Sundo, Myonghan en Carver.’