Passionate. Jaargang 5
(1998)– [tijdschrift] Passionate– Auteursrechtelijk beschermd
[pagina 70]
| |
[pagina 71]
| |
Hans Brombacher ('67) is junior accountmanager bij een architectenbureau. In zijn vrije tijd leest hij het liefst de poëzie van Hans Lodeizen op zijn zeilbootje. Nu het uit is met z'n vriendin heeft hij zijn eerste stappen in de poëzie gezet. Hij is dan ook een van de weinige dichters die meer poëzie gelezen dan geschreven heeft.
Aat Ceelen ('50) werd bekend als acteur bij Orkater/De Mexicaanse Hond. Hij speelde ook in enkele Nederlandse films, zoals De Schaduwlopers en Golven. In 1993 debuteerde hij als schrijver met Hotel Kramoesie, in 1995 volgde De kachelman, en vorig jaar verscheen zijn derde verhalenbundel Ivan en Rosa. Daarnaast werden zijn verhalen gepubliceerd in een aantal literaire tijdschriften, zoals Hollands Maandblad en Passionate.
Richard Dekker ('69) publiceerde gedichten en verhalen in L'Art Froid voordat hij in 1995 bij Passionate debuteerde met het gedicht ‘que je trouve à ma quète’. Na het tweeluik ‘Zucht’ en het verhaal ‘Orkanen over Morondava’ werd Dekker uitgenodigd tot de redactie toe te treden. Sinds het vertrek van Houthoff ontpopt hij zich steeds meer als de poëzieredacteur van dit tijdschrift.
Henk Houthoff ('41) is tot op heden werkzaam in de grafische sector. Publiceerde in een stuk of wat bloemlezingen, De Tweede Ronde, Passionate en het Nieuw Wereldtijdschrift. Er wordt nog wel eens schamper verwezen naar de inderdaad merkwaardige coïncidentie van het ter ziele gaan van het laatstgenoemde tijdschrift en zijn gedichten die er kort daarvoor in verschenen waren. Zijn adagium: ben ik in 1945 eigenlijk wel bevrijd?
Christian Jongeneel ('69) is wetenschapsjournalist voor de Volkskrant en De Morgen. Daarnaast is hij interim-hoofdredacteur van Delta, de universiteitskrant van de TU Delft, en hoofdredacteur van Parterre, het ledenblad van GroenLinks Rotterdam. Binnenkort verschijnt eindelijk De programmeur en de kangeroedans, over cultuurfilosofie en informatica, waarmee hij vorig jaar tot doctor promoveerde.
Harmen Lustig ('66) schreef het tweeluik Schelle Hel/Wit Licht ('97/'95). Hij is oprichter van het Amsterdamse literaire tijdschrift Mosselvocht en was tot voor kort de drijvende kracht achter Zoetermeer. Helaas kon Lustig niet voorkomen dat Passionate's verre familielid na een kort ziekbed overleed. Op het podium laat hij zich begeleiden door muzikanten en een dj: Lustig Inc.
Marco Nijmeijer ('64) studeerde natuurkunde in Leiden en promoveerde vervolgens in Delft. Hij werkt op dit moment voor een automatiseringsbedrijf in Rotterdam. Dit is zijn eerste publicatie in een literair tijdschrift. Over zijn werk zegt hij: ‘Waar schrijf ik over? Dat is een moeilijke vraag. In ieder geval veel over de liefde.’
Steven Verhelst ('76) studeert scheikunde in Leiden en is daarnaast vaste medewerker van het Vlaardingse literaire tijdschrift Renaissance. Dit weliswaar sympathieke blad wordt in haar ontwikkeling belemmerd door het hoofdredacteur- en uitgeverschap van Look J. Boden. In zijn laatste redaxioneel filosofeert Boden à la Palmen: ‘Ik zit op mijn stoel voor het raam, en schrijf de dingen die ik denk. We must fight against the fight, together, zoals ik al eerder schreef in een songtekst over discriminatie.’
Kees Versteeg ('59) is een geëngageerd journalist die regelmatig van zich laat spreken door zijn maatschappijkritische stukken in het Rotterdams Dagblad. In de jaren tachtig was hij eveneens actief als jurist. Versteeg vertoont zich weinig in het openbaar, maar wie geïnteresseerd is in een selectie van zijn beste aforismen vervoege zich op Internet: www.passionate.nl.
Rien Vroegindeweij ('44) debuteerde in 1973 met de dichtbundel Vliegtuig van beton bij De Bezige Bij. Het titelgedicht werd onlangs voor de Rotterdamse metro op affiches gedrukt in het kader van het samenwerkingsverband tussen Poetry International en de RET. Naast gedichten schrijft hij columns en verhalen. Dit najaar verschijnt zijn zesde dichtbundel Eerst varen, dan leven bij Veen. Momenteel werkt hij in het diepste geheim aan een toneelstuk. | |
[pagina 72]
| |
[pagina 73]
| |
[advertentie] | |
[pagina 75]
| |
|