column Filesofietjes in de Rotterdamse Straatkrant.
Klara Smeets '76
schrijft sinds twee jaar gedichten en speelt al van jongs af aan toneel. Haar voorliefde voor het toneel dreef haar tot het schrijven van meerdere familie- en straatstukken. Zo schreef zij in 1996 in opdracht van het Centrum Amateurkunst het straattoneelstuk Vrouwe gebrek en haar drie minnaars. Dit was in het kader van het 200 jarig bestaan van Brabant. Klara Smeets studeert maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het gedicht ‘Boven Malang’ is haar eerste publicatie in een literair tijdschrift.
Giel van Strien '65
is politicoloog van origine, werkte ooit als journalist in de provincie, maar is tegenwoordig zeer actief in het letterencircuit van Rotterdam. Zijn voorkeur gaat uit naar het schrijven van betogende stukken als columns en artikelen. Daarnaast wijdt hij zich graag aan het schrijven van polemische brieven en zijn geheime dagboek over de opkomst en ondergang van een literair tijdschrift. Hij is goed bevriend met Peter Swanborn sinds deze regelmatig whisky in huis haalt.
Peter Swanborn '63
is dichter, essayist en criticus. Zijn werkwijze is degelijk, zijn taal esthetisch en zijn standpunten aanvechtbaar. Het tijdschrift Parmentier publiceert binnenkort zijn ‘Bekentenissen van een souffleur’.
Thomas Verbogt '52
schrijft romans, toneelstukken en verhalen die onder andere werden verzameld in de recente verhalenbundels Geen danstype (1995) en Gebroken glimlach (1996). Hij werkt voor de VPRO-radio en is columnist van De Gelderlander. Onlangs verhuisde Verbogt naar Rotterdam, waar hij direct actief in het letterencircuit is geworden.
Kees Versteeg '59
is een gewezen jurist en journalist, en komt op voor de autochtone arme meerderheid in Rotterdam. Onlangs beleefde hij op het toilet van Giel van Strien zijn eerste televisie-optreden. Versteeg benadrukte zijn visie op de vergankelijkheid door zijn aforismen tijdens de opname te bedenken, op te schrijven, voor te lezen en vervolgens door het toilet te spoelen. Goed nieuws voor zijn fans: onlangs verklaarde hij in de Rotterdamse Straatkrant zijn zelfmoord uit te stellen tot het komend najaar.
Rien Vroegindeweij '44
publiceerde in de loop der jaren meerdere dichtbundels en startte in de jaren zeventig samen met Eddy Elsdijk en Leyn Leijnse de Rotterdamse poëziewinkel Woutertje Pieterse. Op dit moment is hij vooral bekend van zijn columns in het Rotterdams Dagblad. Hij werkte o.a. mee aan het nulnummer van het cultureel periodiek Transito. Van een verdere betrokkenheid bij dit tijdschrift zal het echter niet komen, want onlangs besloot Vroegindeweij de redactie te verlaten.
Redactie: Bert Heemskerk
Rectificatie:
In het vorige nummer is een fout geslopen. De gedichtencyclus van Theo Verhaar werd door de redactie per abuis ‘Nawekken’ genoemd. Dit moet uiteraard ‘Nawakker’ zijn.