De gids, DWB, Yang, Tristan, Maatstaf en Bzzlletin. Hij werkt gestaag verder. De hier opgenomen ‘strip’ kwam tot stand n.a.v. een door Leon Gommers geleid publiek gesprek met de makers van de film en criticus Kees Fens, na afloop van een voorpremiere van de film in LUX (Nijmegen). Met dank aan regisseur André van Duren en cameraman Steve Walker.
INGMAR Heytze (1970) | is dichter. Daarnaast werkt hij als freelance journalist en columnist voor een grote hoeveelheid aan bladen, waaronder de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, KIJK, Onze Taal en Avantgarde. Op dit moment schrijft hij elke week een column voor het Utrechts Nieuwsblad in de serie Kunstbroeders en publiceert hij elke maand een gedicht in Filosofie Magazine (‘Uit het ongerijmde’). In 2001 verschenen zijn verzamelde gedichten 1991-2001 in de bundel Alle goeds. De daaropvolgende bundel, Het ging over rozen, werd in 2002 gelanceerd met een historische publiciteitsstunt: de bundel werd in een oplage van 130.000 exemplaren integraal voorgepubliceerd als apart katern bij het Utrechts Nieuwsblad. In oktober 2003 verscheen Heytzes prozadebuut Ik ben er voor niemand, dat bestaat uit een kleine 200 miniaturen.
LUCAS HËSGEN (1960) | is schrijver, dichter, vertaler. Zijn poëziedebuut Nevels orgel (1993) werd genomineerd voor de C. Buddingh'-Prijs 1994- Zijn meest recente publicaties zijn de roman Het meisje in blauwe zijde (2002) en de essaybundel Nee, maar het gebeurt (2003). Hij publiceerde vertalingen van Koreaanse poëzie in verschillende tijdschriften. De in deze Parmentier afgedrukte prozatekst ‘Milde Maarten doet Amerika’ is een bewerking van het hoofdstuk ‘Milde Maarten’ uit de nog te verschijnen roman Plooierijen van geschik.
JOS JOOSTEN (1964) | is criticus en essayist en als docent/onderzoeker verbonden aan het Instituut Nederlands van de Universiteit Utrecht. Hij schrijft poëziekritieken voor de Standaard der Letteren en publiceerde onder meer Feit en tussenkomst (1996), het veelgeprezen standaardwerk over de Vlaamse Vijftigers en Onttachtiging: essays over eigentijdse poëzie en poëziekritiek (2003)
FRANS-WILLEM KORSTEN | groeide op in de buurt van Den Bosch, studeerde in Utrecht en Groningen, promoveerde in Amsterdam, werkt momenteel in Leiden bij de opleiding Literatuurwetenschap en woont in Utrecht sinds 1977. Hij schreef een proefschrift over de interactie tussen verhalen en argumenten (The Wisdom Brokers, Amsterdam: Asca, 1998), schreef daarna een controversiële inleiding in literatuurgeschiedenis en -theorie (Lessen in Literatuur. Nijmegen: Vantilt 2002). Momenteel werkt hij aan een boek over recht, economie en literatuur in de 17e eeuw (Vondel). Daarnaast schreef Frans-Willem Korsten jeugdtoneelstukken die een zwervend bestaan leiden. Hij hecht het grootste belang aan wat waargemaakt wordt op kleine schaal in de directe omgeving en knokt in dit kader voor het behoud van een kleine openbare school in het hart van Utrecht.
HANZ MIRCK (1970) | is boekverkoper, vertaler, muzikant maar vooral schrijver. Hij won diverse prijzen voor zijn proza, poëzie en columns. Mirck debuteerde in 2002 bij uitgeverij Vassallucci met de dichtbundel Het geluk weet niets van mij, die werd genomineerd voor de Buddinghprijs. Verder vertaalde hij de bundel Some Ether van de Nick Flynn en werkt hij o.a. aan een roman (Het Godsgeschenk; verschijnt april 2004), en twee dichtbundels (werktitels: Wegsleepregeling van kracht en Iris (samen met Ingmar Heytze)). Hij trad enige honderden malen op maar is inmiddels de tel