Medewerkers aan dit nummer
Lucienne Stassaert, zie rubriek ‘Medewerkers’ NVT nr. 4 van de huidige jaargang.
Pszisko Jacobs (pseud. van Francisco Jacobs, geb. 1917 te Haarlem). Verdorie (roman), waarvan ook een uitgave in het Duits; Hamer (roman), Theodoor Jonkheer (novelle); Cases study ‘Hoeveel tijd vergt literair vertaalwerk?’, waarvoor subsidies van Min. CRM; verhalen, essays, artikelen en reisbeschrijvingen in diverse bladen, tijdschriften en uitgaven. Leesrapporten (meest over Poolse boeken) voor diverse uitgeverijen. Behalve bouwtechnisch en bouwcommercieel vertaler nog literair vertaler van werk uit het Pools en het Duits. Essays over Tadeusz Rózewicz, Adam Mickiewicz, Simone de Beauvoir, Wilhelm Reich, Hans Fallada, Ben Traven, De Poolse mens en zijn literatuur.
Huub Beurskens, geb. 1950 te Tegelen. Momenteel wonende in Amsterdam en werkzaam in het onderwijs. Publikaties: Blindkap (poëzie, 1975), Cirkelgang (poëzie, 1977), Op eigen schaduw hurken (poëzie, 1978), De leguaan (proza, 1979), Vergat het meisje haar badtas maar (poëzie, verschijnt voorjaar 1980). Vertalingen: Gottfried Benn: ‘Bruggen slaan’ (1978), Nelly Sachs: ‘Gloeiende raadsels’ (1979).
Georges Wildemeersch, zit rubriek ‘Medewerkers’ NVT nr. 5/6 van de huidige jaargang.
Lieve Scheer, zie rubriek ‘Medewerkers’ NVT nr. 2 van de huidige jaargang.
Alijd Brink, geb. 1911 te Amsterdam. Schilderes, dichteres, prozaïste. Publiceerde de gedichtenbundels: Stenen stromen ook (1959), Het onbekommerd zwijgen (1961), Het grote varen (1965), Met stenen ogen in het park (1973). Verder de novellen: Een gat in de zon (1966), De ijsvogel (1972) en Groeien naar een onderdak (1977). Ook exposities in Den Haag, Amsterdam, Deventer, Losser.
Hubert D., geboren aan de Belgische kust. Woont en werkt in de hoofdstad van Nepal waar hij een doctoraat voorbereidt. Schrijver en schilder.
Karel Jonckheere, Oostende, 9 april 1906, thans Kraaivenstraat 24, Rijmenam. Leraar en direkteur M.O., inspekteur Openbare Bibliotheken, thans ere-adviseur Letteren ministerie Nederlandse Kultuur; eerst voor de binnenlandse, later voor de verbreiding van deze literatuur in het buitenland. Was Algemeen sekretaris van de Konferenties van de Nederlandse Letteren. Lid van de Koninklijke Akademie voor Nederlandse Taal en Letteren. Gedichten: Poëtische inventaris (1933-1972) en Na-zicht (1976). Reisverhalen, essays, novellen, memoires, medewerking aan radio, televisie en tijdschriften. Hertoetsing van Conscience, hertaling Van den Vos Reynaerde en Beatrijs, vertalingen uit het Frans, Engels, Duits, Spaans en andere talen. Samensteller van bloemlezingen.
Henri-Floris Jespers, zie rubriek ‘Medewerkers’ NVT nr. 3 van de huidige jaargang.
Georges Adé, zie rubriek ‘Medewerkers’ NVT nr. 2 van de huidige jaargang.
Stefan Hertmans, geboren te Gent in 1951. Studeerde Germaanse filologie, verhandeling over Paul de Wispelaere. Leraar Stedelijk Sekundair Kunstinstituut te Gent. Verzorgde de bibliografie voor het Yang-nummer over Paul de Wispelaere (1976). Eerlang verschijnt een stuk over Willy Roggeman in het Nederlandse tijdschrift VAN.