Medewerkers
Blanka Boeye, in 1937 geboren te Borgerhout, begon haar literaire carrière in het studentenblad Op Sinjoorke. Zij publiceerde reeds eerder gedichten in het Nieuw Vlaams Tijdschrift, verder ook in Vandaag en in enkele jongerentijdschriften.
Marc Braet werd in 1925 te Nieuwpoort geboren. Hij is algemeen secretaris van de Vereniging van Vlaamse Volkshogescholen en hoofdredacteur van het tijdschrift Kruispunt. Publiceerde o.m. volgende dichtbundels: Achttien stappen in de storm (1950), Bagatellen (1952), Variaties op een gegeven tema (1956), Liefde mijn huis (1958), Alles I wereld (1962) en een essay over Herman Van Snick in de reeks ‘Kunstenaars van Heden’ (1962). Afzonderlijke gedichten verschenen in vertaling in Frankrijk, de Sovjetunie, Hongarije, de Duitse Democratische Republiek, alsook in publikaties van de Spaanse emigratie.
J. Brants, in 1899 geboren te Rotterdam, is notaris te Haarlem (Nederland). Hij schreef o.m. essays over Chaplin (1955), Fellini (1960), Albert Lamorisse (1962), alsook de novelle (Oorlogs-)Dagboek van Bertheke (1956) onder het pseudoniem J. Brantligt.
Van Mark Dangin, geboren te Lichtervelde in 1935 en thans advocaat te Beveren-Roeselare, verschenen de dichtbundels Boven adem (1958), De mens nagespeeld (1959), Door een bij gestoken (1960). De bundel Ik en haar zelfportret verschijnt in het voorjaar.
Van Prof. Dr. L. Flam, professor aan de universteit van Brussel, verschijnt binnenkort de studie: Proeven over het tragisch bewustzijn en de geschiedenis. Sedert 1960 publiceerde hij o.m. nog de essays: Zelfbewust-Zijn, Ethisch socialisme, Verleden en toekomst van de filosofie. Hij is directeur van het wijsgerige tijdschrift Dialoog, van het pedagogische tijdschrift Geschiedenis in het onderwijs, en van Clio.
Marcel, E. Van de Velde, in 1936 geboren te Zaventem, verwierf in 1960 de Baziel de Craeneprijs. Hij heeft een dichtbundel, Wie zijt gij?, in voorbereiding.
Julien Vaxdiest, in 1919 te Antwerpen geboren, studeerde rechten, filosofie en geschiedenis, en is momenteel ambtenaar in zijn geboorte stad. Hij publiceerde uitsluitend essays - meestal over filosofische onderwerpen, maar ook over schilderkunst en literatuur - o.m. in de tijdschriften Dialoog, Synthèses, Vandaag, Gard Sivik, Het Cahier, Les cahiers 333 en het Nieuw Vlaams Tijdschrift.
Van Gerard Walschap verschijnt binnenkort een uitvoerig essay onder de titel Muziek voor twee stemmen, of Wereld en Geloof, een ontwerp van stilzwijgende overeenkomst tussen wetenschap en religie. De bijdrage over Teilhard de Chardin is het derde hoofdstuk uit dit boek.