op het Wereldwijde Web informatie vinden over Nederland en België?
Pagina drie is ingeruimd voor een interview met een meer of minder bekende taalgenoot. De Nederlander, bijvoorbeeld, die een complete stroopwafelbakkerij heeft overgebracht naar Reno, Nevada (!), dirigent Hans Vonk, bokser Regilio Tuur, de voorzitter van ‘Vlamingen in de Wereld’ afdeling New York, of cabaretier Freek de Jonge. De volgende twee pagina's worden gevuld met nieuws uit Nederland en België. Inhoudelijk nieuws: cijfers over de werkeloosheid, de eerste vrouw die het bevel krijgt over een Nederlands marineschip, de essentie van de Dutrouxzaak in België, de verwikkelingen rond Nederlandse en Belgische VN-bataljons, dat soort nieuws. Luc Verdegem levert vanuit Brussel informatie over voetbal en andere sporten waarin Belgen en Nederlanders uitblinken, informatie die zelfs op de sportpagina's van dikke Amerikaanse kranten niet of nauwelijks te vinden is. Medewerker Bianca Zekveld graaft door de Nederlandse pers op zoek naar interessant nieuws.
Het hart van iedere Nieuwe Amsterdammer is de agenda op de twee middenpagina's. Welke kunstenaar treedt waar en wanneer op? Waar is een Van Gogh-tentoonstelling te zien, waar wordt de dag van de Vlaamse gemeenschap gevierd? En welke clubs organiseren bijeenkomsten ter gelegenheid van ‘Dutch - American Heritage Day (21 november)? In iedere krant wordt een bladzijde gewijd aan de geschiedenis. Een bewerking van een ooggetuigenbeschrijving van ‘Nieuw Amsterdam’, bijvoorbeeld. Of de invloed van de Nederlandse taal op het hedendaagse Amerikaans - meer dan de gemiddelde Nederlandssprekende denkt!
Het laatste deel van de krant wordt gevuld met varia: boekbesprekingen door redacteur Hanny Veenendaal, verslagen van restaurantbezoeken, persoonlijke ‘columns’ van Nederlandstaligen in de Verenigde Staten of een persoonlijke blik op de ontwikkelingen door de journalisten
/ correspondenten Siard Dwarshuis in Nederland en Paul van Zummeren in België. De laatste twee pagina's zijn ingeruimd voor reclame. In een ‘Gouden Gids’ adverteren Nederlandssprekende advocaten, fysiotherapeuten, een draaiorgelverhuurder, makelaars, reisagenten, verhuizers en vertalers. In ‘Adammertjes’, korte advertenties, worden huizen, schepen, ziekteverzekering en personeel aangeboden of gevraagd. Een beleggingsadviseur en een Nederlands winkel/postorderbedrijf hebben langlopende contracten voor advertenties op het achterblad.