uitingen van volkscultuur zoals draaiorgels, bidprentjes, schepen en behang. En natuurlijk wordt de volkskunst, zoals papierknippen en streekcultuur, niet vergeten.
In achtergrondartikelen is informatie te vinden over exposities, projecten, instellingen, cursussen, studiedagen en publikaties. In het eerste nummer staat bijvoorbeeld een artikel over een ondergoedtentoonstelling en een studiedag over historische (streek)films. In vaste rubrieken wordt steeds de oorsprong van een bepaald spreekwoord of lied uit de doeken gedaan. Daarnaast is er ruimte voor ingezonden stukjes van lezers met eigen herinneringen over gewoonten en gebruiken.
Voor de agenda is veel ruimte gereserveerd in ALLEDAAGSE DINGEN. De lezers worden op de hoogte gehouden van tentoonstellingen, manifestaties, cursussen, studiedagen en dergelijke. Alle boeken die op volkskundig gebied uitkomen worden meteen nadat ze verschenen zijn opgenomen. We laten zien wat voor wetenschappelijk onderzoek er op het volkskundige terrein gedaan wordt. Dat blijft anders heel vaak hangen op de universiteiten. Het informatiecentrum wil het toegankelijk maken voor iedereen.
Het tijdschrift zal achtmaal per jaar verschijnen en is gemiddeld veertig pagina's dik. Het is overzichtelijk geschreven en rijk geïllustreerd met veel kleur. ALLEDAAGSE DINGEN zal ook in de losse verkoop te verkrijgen zijn. Een los nummer kost f 6,95. De abonnementsprijs is f 55,- per jaar.