en de provinciale staten van Nederlands-Limburg.
Geplande publikaties zijn: een kaartenatlas van de beide Limburgen en een boek in twee delen over cultuur en monumenten in de twee provincies.
In de loop van het jaar hebben talrijke manifestaties plaats op het vlak van cultuur, sport, jeugd, onderwijs, geschiedenis en toerisme. Zo worden tentoonstellingen opgezet en routes uitgestippeld rond de steenkoolmijnen, monumenten en musea. Er wordt gewerkt aan uitwisseling van beeldende kunst, muziek en voordracht, aan een grootschalig toneeltreffen, een inter-Limburgs dansfestival en de uitwisseling van solisten.
Op het terrein van de sport wordt een watersportevenement georganiseerd op de Maas, die voor een stuk de gemeenschappelijke grens vormt tussen Belgisch en Nederlands Limburg.
De Rijksuniversiteit Maastricht en het Limburgs Universitair Centrum Diepenbeek zullen samenwerken via gastcolleges, terwijl op toeristisch vlak initiatieven zullen worden genomen met het oog op excursies in en naar de beide Limburgen.
Voor dit feestproject is een extra budget van 10,8 miljoen fr. uitgetrokken. De activiteiten hebben niet alleen in de hoofdplaatsen Hasselt en Maastricht plaats, maar worden over de beide provincies gespreid.