de Goeyse, directeur van de afdeling Public Relations van de universiteit.
's Middags reden de bezoekers via Tervuren en Zuid-Brussel naar het staatsdomein kasteel Gaasbeek, waar de onlangs overleden schrijver Maurice Roelants conservator en kasteelheer is geweest.
De tweede dag werd vanuit Kortrijk een grote rondrit gemaakt door Frans-Vlaanderen, via Rijssel (waar een bezoek werd gebracht aan de oude Beurs uit de 17e eeuw, het fraaiste Vlaamse bouwwerk in Noord-Frankrijk), Hazebroek en St. Omaars. Daarna ging de tocht naar Ekelsbeke, alwaar onder zeer grote belangstelling (de zaal Vandersluys was tot de laatste plaats bezet) de Kultuurdag werd gehouden, voorgezeten door de hulpbisschop van Rijssel, Mgr. M. Dupont, voorzitter van het Comité flamand de Frans. (Voor een verslag van deze cultuurdag verwijzen wij u naar het vorige nummer van ons blad, blz. 142.) De derde en laatste dag werd een korte wandeling gemaakt door Kortrijk, waarna werd doorgereden naar Brugge, alwaar het middagmaal werd genuttigd. Via het veer Breskens-Vlissingen ging de tocht naar Goes, waar in de Korenbeurs op de Markt het afscheidsdiner werd gebruikt, waaraan als eregast aanzat de burgemeester van Goes, mr. F.G.H. Huber. Dankbaar en voldaan keerde men daarna weer huiswaarts, in het besef een klein steentje te hebben bijgedragen in het versterken van de banden tussen Noord en Zuid.
De reis en de organisatie stond onder leiding van de secretaris van de Haagse afdeling, de heer P. Burger. Dankbaar zijn wij ook voor de medewerking van dr. Alb. van de Poel, voorzitter van de afdeling Noord-Brabant, die de deelnemers gedurende deze tochten op de hem bekende wijze veel over de geschiedenis en bijzonderheden over de bezochte steden in Vlaanderen wist te vertellen.