specialisten. Een aantal specialisten is reeds als opleider aangewezen. Drie Antilliaanse studenten hebben te kennen gegeven hun opleiding hier te willen afronden. Ook in Nederland is grote belangstelling.
Twee wetsontwerpen zijn op stapel gezet. Eén betreft de uitoefening van de geneeskunst en het andere van de tandheelkunde. Zij zijn gemaakt in juridische samenwerking met het Departement van Volksgezondheid. Het concordantie-beginsel is hierin nader aangegeven.
Op verzoek van de Minister van Onderwijs, de heer F.B. Tromp, heeft minister Debrot zich bezig gehouden met de kwestie van het ontbreken van gymnasiumopleiding in de Antillen en de toelating tot bepaalde faculteiten. Van deze zijde wordt gestreefd naar een HBS-opleiding, met aantekening voor Latijn, die de Afaculteit toegankelijk zou moeten maken. Naar minister Debrot meedeelde, bestaat die toelating op deze grond al aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het is bovendien de bedoeling een onderwijsjurist uit te nodigen naar de Antillen om aanpassing van het Antilliaanse Onderwijs uit te werken en vast te leggen.
Minister Debrot deelde voorts mee aan de Caraïbische Organisatie te hebben voorgesteld een Caraïbisch leesboek in het leven te roepen te gebruiken op alle Caraïbische lagere scholen. Het zou moeten worden geschreven in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans en elk der gebieden moeten behandelen. Minister Debrot dacht voor dit boek mevr. Miep Diekman te kunnen aantrekken. Zij heeft reeds instemming betuigd met het ministeriële plan.
Minister Debrot kondigde tenslotte aan, dat de mogelijkheid bestaat, dat ook Curaçao een molen krijgt. Kans bestaat op een achthoekige stelling-molen, die te zijner tijd, wanneer particulier initiatief te hulp komt, zou kunnen worden geplaatst op het Molenplein.
(Antilliaanse Nieuwsbrief)