voor de reeds toegekende maar nog niet genoten studiebeurzen over 1917.
Wegens slechte verbinding was de briefwisseling met het Hoofdbestuur zeer gebrekkig, waardoor verschillende zaken niet vlug konden worden afgewerkt o.a. de oprichting van een boekerij.
De Groep verleende steun aan de Nederlandsche Kinderen in den vreemde, waarvoor 50 Gl. werden gezonden. Met het oog op de moeilijke tijdsomstandigheden meende het Bestuur verder beroep op de liefdadigheid der Leden achterwege te mogen laten.
Op aanstichting van de Groep Ned. Antillen werd door Z. Exc. den Minister van Koloniën, dank zij de medewerking van den HEG. Heer Gouverneur, de rolprent van Nederlands Leger en Vloot voor Curaçao en Suriname aangekocht.
Een reeds aangekondigde lezing van den Heer Welling ging niet door, omdat genoemde spreker meer de werkwijze van het Verbond bleek te willen bespreken dan een lezing te houden.
In overleg met den Heer Welling werd toen een bestuursvergadering belegd, waarin deze Heer zijn denkbeelden tegenover het Bestuur verder uiteenzette.
Op rondvraag van den Voorzitter, of een der Leden iets behandelen wilde naar aanleiding van het voorgelezen verslag, verzocht de Heer Welling te mogen vernemen, wat nu de plannen van het Bestuur waren ten opzichte van de door hem ontwikkelde denkbeelden, daar hij niet verkeos zich neer te leggen bij de toen gevallen beslissing.
De Voorzitter verzocht den Secretaris de Vergadering op de hoogte te willen brengen van het geval door voorlezing van het destijds behandelde op de Bestuursvergadering. Hieraan werd gevolg gegeven.
De Heer Welling verklaarde alsnu een Algemeene Vergadering te verlangen. Toen bleek dat meer leden daar voor waren, deed het Bestuur toezegging.
De feeststemming keerde spoedig terug, toen de dames Zangeressen door leden van het Bestnur naar het podium werden geleid. De dames ontvingen ieder mooie bloemen, met linten in de nationale kleuren.
Door heel de vergadering werd het Wien Neerlandsch Bloed staande aangehoord.
De dames hadden een aardige keuze gedaan, er was afwisseling genoeg. Behalve het Volkslied werden twaalf Hollandsche liederen gezongen, o.m. van Cath. van Rennes, Hendrika van Tusschenbroek, Hubert Cuypers, Gottfried Mann, Martin Schuil, Richard Hol en Arnold Spoel. De kunstvolle klavierbegeleiding van Mevr. Bierman droeg het hare bij tot het schitterend succes.
Het laatste vers van het slotlied ‘Wij willen Holland houden’ werd door de vergadering met geestdrift staande meegezongen.
't Was een mooie Hollandsche avond.