Fraktur
De tekst van de Liesveltbijbel is in gotisch schrift gezet. Binnen dit schrift kent men geen verschil tussen de hoofdletter I en de hoofdletter J; deze letter is altijd overgenomen als I, bijvoorbeeld in Iacob, Ierusalem, Ioden. De Liesveltbijbel kent wel een verschil tussen de hoofdletter U (heeft de ronding links) en de hoofdletter V (ronding rechts).
In de Liesveltbijbel is gebruikgemaakt van verschillende gotische lettertypen. De bijbeltekst heeft een eigen schrift. Een ander lettertype, iets ‘krulliger’ en in een kleiner korps, is gebruikt voor de kanttekeningen. Voor de hoofdstuktitels en de samenvattingen van de hoofdstukken is gebruikgemaakt van weer een ander lettertype. Vaak is de eerste regel van het eerste hoofdstuk van een bijbelboek in een groter en vetter korps gezet. Een apart formaat en uiterlijk hebben de hoofdletters in de marge, die worden gebruikt om de hoofdstukken in stukken in te delen. Nog groter en decoratiever zijn de initialen waarmee ieder hoofdstuk begint. Met name de eerste letter van het eerste hoofdstuk begint met een opvallend versierde initiaal. Deze lettertypen zijn in de digitale uitgave niet verschillend weergegeven, ook omdat ieder lettertype binnen de bijbel als het ware een eigen domein heeft.
Betekenisloze typografische verschillen zijn bij het overtypen genegeerd. Dat betekent ook dat vormverschillen tussen letters buiten beschouwing zijn gebleven, zoals de twee verschillende letters s in het gotische schrift (de korte en de lange s, die wat op een f lijkt) en de twee vormen van de r (de gewone en de zogenoemde ronde r die volgt op een ronde letter, zoals een o).