Ignaz Matthey (1947) studeerde geschiedenis te Nijmegen en is werkzaam als freelanceredacteur en tekstschrijver te Amsterdam. Hij publiceerde over diverse cultuurhistorische onderwerpen, waaronder universiteitsgeschiedenis, het Nederlandse muziekleven in de negentiende eeuw en de vogelarij in het gewest Holland en werkt momenteel aan een boek over de geschiedenis van het duel in Nederland.
Marleen Nagtegaal (1981) studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en kunst, cultuur en media aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het kader van de master kcm heeft zij onderzoek gedaan naar het fenomeen leeskringen. Momenteel werkt zij aan een scriptie over nieuwe stromingen binnen de hedendaagse Europese literatuur.
Louis Saalmink (1946) heeft gewerkt bij de Koninklijke Bibliotheek en de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Hij publiceert over Hieronymus van Alphen en daarnaast over uiteenlopende onderwerpen.
Kristof Selleslach (1979) studeerde moderne geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 2005 werkt hij als onderzoeker bij het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet te Antwerpen. In het project Torad ontwikkelde hij een database van typografische ornamenten die gebruikt werden door de Antwerpse drukkers in de periode 1541-1600.
Toos Streng (1956) promoveerde in 1995 en publiceerde diverse boeken en artikelen over de negentiende eeuw, onder andere over literatuur-, kunst- en begripshistorische thema's. Zij is momenteel als gelieerd onderzoeker verbonden aan het Departement geschiedenis, archeologie en regiostudies van de Universiteit van Amsterdam.
Richard Velthuizen (1977) is student in het tweede jaar van de onderzoeksmaster Early modern intellectual history aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Erasmus School of History, Culture and Communication). Het artikel ‘De verovering verslagen’ is een bewerking van de scriptie ter afsluiting van de bacheloropleiding Maatschappijgeschiedenis aan de voornoemde universiteit. Aan deze scriptie werd in 2009 de scriptieprijs toegekend van de Dr. P.A. Tiele-Stichting. Het Engels-Hollandse propagandanetwerk en de politieke motivatie in de weigering van jakobitische pamfletten op de Hollandse boekenmarkt, vormen onderdeel van het vervolgonderzoek ter afsluiting van de onderzoeksmaster.
Sandra van Voorst (1966) is docent Moderne Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze promoveerde in 1997 op Weten wat er te koop is. Vier Nederlandse uitgeverijen en hun vertaalde fondsen 1945-1970. Haar onderzoek omvat de professionalisering en internationalisering van het literaire veld in de twintigste eeuw. Recente en lopende casussen: Stichting Literatuurclubs Drenthe, pen Nederland, de Vereniging ‘Nederlandsche Vertalingen’ en de Stichting voor Vertalingen.
Janneke Weijermars (1977) is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Antwerpen en werkt aan een proefschrift over de Nederlandse literatuur en het literaire bedrijf in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830). Ze publiceert over boek- en literatuurhistorische onderwerpen binnen het domein van de negentiende en twintigste eeuw. Eerder verscheen van haar onder meer Het is pas feest als Harry is geweest. 60 jaar boekenbal 1947-2006 (De Buitenkant, 2007), ‘Brest van Kempen, een Hollandse boekhandelaar in Brussel 1821-1830’ (2007) en - in samenwerking met vijf andere Antwerpse boekhistorici - ‘Thalassa! Thalassa? De laaglandse boekgeschiedenis en haar zee van mogelijkheden’ (2010), beide in De boekenwereld.