Personalia
Kees Boterbloem (1962) behaalde een kandidaats- en doctorandusgraad in de Nieuwe en Theoretische Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, en verdedigde zijn proefschrift op Montreal's McGill University in 1994. Hij is tegenwoordig werkzaam aan de University of South Florida (in Tampa) als universitair hoofddocent. Hij heeft twee boeken over de Sovjetgeschiedenis geschreven (Life and Death under Stalin [1999] en The Life and Times of Andrei Zhdanov [2004]) en bereidt een boek voor over Jan Struys en Drie aanmerkelijke Reysen, dat door Palgrave MacMillan zal worden uitgegeven.
Karen L. Bowen is currently working on a project funded by the Netherlands Organisation for Scientific Research (nwo) and run by Dr. Jeroen Salman ar the University of Utrecht, titled: ‘The pedlar and the dissemination of the printed word.’ Dr. Bowen also specializes in studies concerning the illustration of books printed by the Officina Plantiniana of Antwerp. Her last book, Christopher Plantin and Engraved Book Illustrations in Sixteenth-Century Europe, co-authored with Dirk Imhof, was published by Cambridge University Press in April 2008.
Piet J. Buijnsters (1933) publiceerde achtereenvolgens over achttiende-eeuwse Nederlandse literatuur, over oude kinderboeken en -spellen (samen met Leontine Buijnsters-Smets) en over antiquaren en bibliofielen. In 2007 verscheen zijn Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat.
Paul van Capelleveen (1960) is conservator bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Koninklijke Bibliotheek en conservator moderne collecties bij Museum Meermanno.
Chris Coppens (1948) is hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven en conservator Handschriften en Kostbare Werken van de Centrale Bibliotheek. Hij was van 2000 tot en met 2007 redacteur van het Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis. Zijn onderzoek richt zich hoofdzakelijk op boekhandel en boekenbezit tijdens de zestiende eeuw en op de geschiedenis van de boekband.
Erik Geleijns (1968) studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1994 werkt hij in de Koninklijke Bibliotheek als stcn-beschrijver en informatiespecialist bij de afdeling Bijzondere Collecties.
Jan Gielkens (1952) is historicus. Hij promoveerde aan de universiteit van Bremen (Duitsland) op een bronneneditie over de Nederlandse verwanten van Karl Marx. Hij is als senioronderzoeker verbonden aan het Huygens Instituut te Den Haag en aldaar een van de bezorgers van de Volledige werken van Willem Frederik Hermans. Daarnaast is hij actief als literair vertaler.