Bulletin blijft de belangrijkste taak van het bestuur. De Werkgroep telt op het ogenblik 310 leden.
Op het vijfentwintigste symposium van de Werkgroep Biografie op vrijdag 5 november 2004 in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag stond de populaire (auto)biografie centraal. Rudolf Dekker ging in op de bloei van met name de autobiografie binnen de moderne popular culture. Bekende en minder bekende personen uit de wereld van de popmuziek, televisie of sport vertelden graag over hun leven en voor hun verhalen bestaat een groot publiek. Wie de Penguin Encyclopedia of Popular Music doorneemt, vindt tal van (auto-)biografieën vermeld, van Bing Crosby tot Ray Davies. In Nederland hebben Hans Waterman en Corrie Broken hun herinneringen op schrift gesteld. Hoewel veel van deze publicaties de Nederlandse bibliotheken niet bereiken, verdienen ze aandacht. Rudolf Dekker besteedde aandacht aan het ontstaan van dit (sub-)genre.
Maarten Steenmeijer Held daarna een lezing over zijn recent verschenen groepsportret van de popgroep Golden Earring en Jacques Klöters vertelde over zijn biografie van Toon Hermans. Beiden gingen in op de specifieke kenmerken van het genre, de praktijk van de omgang met de hoofdpersonen en het probleem dat biografen hebben die schrijven over mensen die een dubbelleven leiden: op het toneel en daarbuiten. Daarna werd onder leiding van Koen Hilberdink, biograaf van Paul Rodenko en Hans Lodeizen, over het onderwerp gediscussieerd.
De redactie van het Biografie Bulletin bestond uit Els Broeksma, Peter Buwalda, Dik van der Meulen, Mariëlle Polman (hoofdredacteur), Monica Soeting (eindredacteur) en Erna Staal. Els Broeksma trad in de zomer af. Martijn Meijer trad toe.
In het voorjaar verscheen een aflevering van het Biografie Bulletin over de biografiekritiek met bijdragen van Arjen Fortuin, Gé Vaartjes en Pauline Micheels. In het zomernummer werd aandacht besteed aan het pas opgerichte Biografie Instituut, gevestigd aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het najaarsnummer verscheen een uitvoerig interview met Elsbeth Etty over het ‘volwassen worden’ van de biografie in Nederland en een beschouwing van Monica Soeting over de biografie als troost. De lichte rubriek ‘De werkkamer van de biograaf’ werd ook in 2004 voortgezet. Uiteraard verschenen er besprekingen en signalementen van nieuwe biografieën.
Hans Renders, secretaris