13. Jaarverslag van de Werkgroep Indisch-Nederlandse letterkunde over het jaar 2000-2001
Het bestuur van de Werkgroep, dat tevens de redactie vormt van het tijdschrift Indische Letteren, bestond uit: Reggie Baay (secretaris), Liesbeth Dolk, Bert Paasman, Gerard Termorshuizen en Peter van Zonneveld (voorzitter). Het aantal leden van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde bedroeg op 31 december 2000: 745.
Op 18 februari 2000 vond in Leiden een lezingenmiddag plaats. Anneke Lüger vergeleek het werk van de Indische schrijfsters Marie van Zeggelen, Carry van Bruggen en Annie Salomons. Vilan van de Loo besprak het werk van mevrouw J.N.C. Kloppenburg-Versteeg. Tot slot toonde Heleen Hoelen hoe de bersiap in Soerabaja in de Indische literatuur gestalte heeft gekregen.
Vrijdag 16 juni 2000 organiseerde de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde haar volgende lezingenmiddag. Walraven-biograaf Frank Okker vertelde onder de titel Een bewogen reis naar Blimbing over het schrijven van de biografie van Willem Walraven. Aansluitend sprak Peter van Zonneveld met mevrouw Lies Walraven over het leven en werk van haar vader. Na de pauze besloot Nicole Jansen de middag met een voordracht over de Indische en Hollandse cultuuraspecten in het werk van Marion Bloem.
Op 8 september 2000 vond er in Leiden een lezingenmiddag plaats die voor een belangrijk deel gewijd was aan het Dagboekenproject van het niod. Sprekers waren Mariska Heijmans-van Bruggen, Jeroen Kemperman en Richard Voorneman. Na de pauze besprak René Karels de Indische poëzie van Leo Vroman en Georgine Sanders.
Vrijdag 6 oktober 2000 vond ter gelegenheid van de verschijning van de biografie Kijk in Kloppenburg een speciale Kloppenburg-middag plaats. Te gast waren verschillende sprekers en spreeksters, onder wie Vilan van de Loo, de schrijfster van de biografie.
Op zondag 19 november 2000 vond te Bronbeek weer het jaarlijkse symposium van de Werkgroep plaats. Ditmaal was het thema: Rob Nieuwenhuys en de toekomst van tempo doeloe. Dit drukbezochte symposium (er waren ruim driehonderd belangstellenden), bedoeld als hommage aan Rob Nieuwenhuys, liet zien dat er toekomst is voor de Indische Letteren. Peter van Zonneveld opende de bijeenkomst met een korte beschouwing over de betekenis van Rob Nieuwenhuys voor de Indische Letteren. Vervolgens